Politika
2011. gada 5. jūnijs, 13:22

Vilnītis noraida pārmetumus par naudas izšķērdēšanu

Jauns.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) noraida pārmetumus par operatīvās darbības finansēšanas līdzekļu nelietderīgu izmantošanu, ko finanšu revīzijā konstatēja un norādīja Valsts kontrole (VK), atzīst KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis.

Vilnītis ar KNAB preses pārstāves starpniecību skaidroja, ka VK lēmumā minējis virkni ieteikumu biroja darbības pilnveidošanai. Tostarp nepieciešamību veikt nemateriālo ieguldījumu inventarizāciju, pilnveidot materiālo vērtību izmantošanas organizēšanas kārtību un iekšējos tiesību aktus grāmatvedības uzskaites organizācijas jomā.

Tāpat starp ieteikumiem minēts tas, ka KNAB jāpārskata noslēgtie līgumi, lai preču un pakalpojumu iegādes tiktu veiktas atbilstoši normatīvo aktu prasībām. VK vērsa uzmanību uz iekšējo normatīvo aktu pilnveidošanu, nosakot, kā tiek izvēlēta piemērojamā pretendenta atlases procedūra, lai atlasītu dažādu grupu darbiniekus uz vakantajām amata vietām.

Jau ziņots, ka VK finanšu revīzijā konstatējusi prettiesisku operatīvo līdzekļu izmantošanu KNAB un par to informējusi prokuratūru.

Konstatētie pārkāpumi ir ierobežotas pieejas informācija, tāpēc plašāk netiek skaidroti. Sudraba vien norādīja, ka konstatēta "netiesiska rīcība, kura ir būtisks pārkāpums", par kuru jāatbild iestādes vadītājam.

Ģenerālprokuratūrā tika organizēta pārbaude saistībā ar VK revīzijas atzinumu pārkāpumiem KNAB, informēja prokuratūras pārstāve Dina Ivašina. Viņa norādīja, ka prokuratūrā ir saņemts VK revīzijas atzinums par operatīvo līdzekļu izlietojuma pārkāpumiem KNAB un ir organizēta pārbaude.

LETA