Sabiedrība
2011. gada 5. jūnijs, 14:06

Topošajā meditācijas centrā Rūjienas novadā notiks budistu retrīts

Jauns.lv

Šogad no 24.jūlija līdz 21.augustam biedrība "Pa-Auk Latvija Starptautiskais meditācijas centrs" organizē gadskārtējo retrītu.

Ar teravādas budisma skolotāja Pa Auku Sajado, kurš pērn viesojās Latvijā, un viņa skolnieka U Revata saņemto svētību tiek rīkots pasākums, kura mērķis ir apvienot cilvēkus, kas vēlas praktizēt meditāciju saskaņā ar theravadas tradīciju un attīstīt nepieciešamās samatha un vipassana meditācijas iemaņas. Theravadas budisms jeb Vecajo mācība ir garīgās kultūras pamats Šrilankā, Taizemē un Mjanmā. Tiek uzskatīts, ka tieši šī tradīcija visnemainīgāk ir saglabājusi Budas mācību.

Retrīts šogad norisināsies Rūjienas novada Rūjas skolā, blakus topošajam "Pa-Auk Latvija" meditācijas centram Rūjas dīķu teritorijā. Retrīta norisēs iekļauta intensīva meditācija, ikvakara "Dhamma talk" video prezentāciju un diskusiju formā, kā arī nedēļas nogalēs talkas topošā meditācijas centra teritorijā.

Pasākumā aicināti līdzdarboties visi, kas vēlas attīstīt savas meditācijas iemaņas, - gan iesācēji, gan ikdienā praktizējoši jogiji. Dalībnieku izguldināšana tiks nodrošināta Rūjas skolas telpās, turpat arī paredzētas divas ēdienreizes dienā saskaņā ar Pa Auk klostera tradīcijām. Sīkāku informāciju iespējams uzzināt mājaslapā "www.paauk-latvia.org".

LETA