Politika
2011. gada 11. jūnijs, 22:14

Ždanoka Saeimas ārkārtas vēlēšanās nestartēs

Jauns.lv

Partijas līdzpriekšsēdētājas amatā sestdien pārvēlētā Tatjana Ždanoka no "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) nestartēs Saeimas ārkārtas vēlēšanās, kas, visticamāk, notiks rudenī.

Ždanoka pašlaik ir Eiropas Parlamenta deputāte.

Partija vēlēšanās piedalīsies, lai gan 10. Saeimā PCTVL piedzīvoja zaudējumu, jo parlamentā neiekļuva.

Ždanoka norādīja, ka vislielākās grūtības PCTVL Saeimas ārkārtas vēlēšanu gadījumā, sagādās finanšu iegūšana kampaņai. "Ja līdz ārkārtas vēlēšanām netiks mainīts partiju pirmsvēlēšanu aģitācijas regulējums, partijas, kurām ir daudz mazāks finansējums, nonāks nevienlīdzīgā situācijā ar partijām, kurām līdzekļu ir pietiekami," komentēja Ždanoka.  

PCTVL ir sākušās diskusijas par to, vai ārkārtās vēlēšanās startēt atsevišķi, vai mēģināt ar kādu politisko spēku apvienoties. Ja tiks saņemti tādi piedāvājumi startēt apvienībā, gala lēmumu varētu pieņemt līdz 30. jūlijam, pieļāva viens no PCTVL līderiem Jakovs Pliners.

Kongresa laikā sestdien PCTVL biedrs Aleksandrs Malnačs pauda viedokli, ka partija ārkārtas vēlēšanās varētu startēt kopā ar "Saskaņas centru". Viņš norādīja, ka tādā veidā PCTVL biedri varētu iegūt lielāku atbalstu. Tomēr vairāki partijas biedri norādīja, ka SC šādai idejai varētu nepiekrist.   

Par PCTVL līderiem sestdien kongresā tika ievēlēta Ždanoka, Pliners un Miroslavs Mitrofanovs. Uz trīs partijas līderu vietām kopumā tika izvirzīti seši cilvēki, arī Vladimirs Buzajevs, Jurijs Petropavlovskis un Andrejs Tolmačovs. Taču viņi savas kandidatūras atsauca.

BNS