Novadu ziņas
2011. gada 27. jūlijs, 15:48

Mērsraga kanālā mīklains dzīvnieks sakož peldētājus

Jauns.lv

Mērsraga kanālā vismaz divus peldētājus sakodis pagaidām nenoskaidrots dzīvnieks.

Spriežot pēc kodumu pēdām uz peldētāju kājām, tā noteikti nav bijusi zivs, bet gan zīdītājs, visticamāk, ūdrs, informēja Engures ezera dabas parka fonda direktors Roberts Šiliņš.

Mērsraga pašvaldība savā mājaslapā ievietojusi brīdinājumu, ka Mērsraga kanālā, trešās peldētavas rajonā, ūdenī ir sakosti vairāki peldētāji. Mērsraga novada domes priekšsēdētājs Lauris Karlsons ("Demokrātiju visiem") ir informēts par diviem šādiem gadījumiem - sakosta kāda meitene un vīrietis. Dzīvnieka uzbrukumi peldētājiem notikuši vēlu vakarā vai naktī, kad bijis jau tumšs, tādēļ nevienam līdz šim nav izdevies redzēt šo dzīvnieku. Abi gadījumi bijuši pirms aptuveni nedēļas, bet pēdējās dienās neviens peldētājs vairs nav sakosts, pastāstīja Šiliņš.

Iepriekšējos gados Mērsraga kanālā šādu dzīvnieku uzbrukumu peldētājiem nav bijis. Šiliņš atzīst, ka šāda dzīvnieka uzvedība ir neraksturīga, jo normāli būtu, ja tas baidītos un bēgtu no cilvēkiem, nevis uzbruktu. "Acīmredzot dzīvniekam ir kādas problēmas," sacīja Šiliņš. Kas tās varētu būt par problēmām, viņš nevarot pateikt, jo nav šo dzīvnieku redzējis. Arī mazuļu šajā laikā dzīvniekiem nav, līdz ar to arī tas nevarētu būt šādas uzvedības iemesls.

Kā pastāstīja Šiliņš, sakostajiem cilvēkiem vajadzējis likt šuves uz kodumu vietām, taču visumā savainojumi neesot bīstami.

Kāda sieviete mikroblogu vietnē "Twitter" raksta, ka no ūdrveidīgā dzīvnieka uzbrukumiem Mērsragā cietuši vairāki cilvēki. Kādam cietušajam esot liktas pat 12 šuves.

Mērsraga novada domes priekšsēdētājs Karlsons aicina peldētājus vairāk uzmanīties no nezināmā dzīvnieka, jo nekā citādi pašlaik pret nezināmo uzbrucēju, kas jau nodēvēts par Mērsraga Nesiju, cīnīties īsti neesot iespējams.

LETA

Tēmas