Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sabiedrība

Mārcienas pamatskolai pēc ugunsgrēka būvēs jaunu jumtu

Jauns.lv

Vakar ugunsgrēkā cietušajai Mārcienas pamatskolai tiks būvēts jauns jumts, tiklīdz tiks novākta bojātā jumta konstrukcijas un lūžņi, noskaidroja Madonas novada domē.

Mārcienas pamatskolai pēc ugunsgrēka būvēs jaunu j...

Vakar pēc četras stundas ilgas dzēšanas tika likvidēts ugunsgrēks, kas bija izcēlies Mārcienas skolā. Ugunsgrēka izcelšanās iemesli joprojām ir neskaidri.

Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters (Vidzemes partija) pēc ēkas apskates ir devis rīkojumu domes izpilddirektoram ziņot par notikušo skolas apdrošinātājam, kārtot ar to saistītās formalitātes.

Jau tuvāko dienu laikā tiks sākti jumta būvniecības darbi. Novada vadītājs informē, ka mācību sākšana Mārcienas pamatskolā netiks atlikta, kaut arī jauns jumts 1.septembrī vēl nebūs gatavs.

Nodegušais jumts tika uzlikts pirms četriem gadiem.

21.augustā pēc četru stundu ilgas dzēšanas plkst.18.13 likvidēts ugunsgrēks, kas bija izcēlies Mārcienas skolā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Kā ziņots, šodien ap plkst.14 izcēlies ugunsgrēks Mārcienas skolā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele.

Liesmas bija pārņēmušas skolas ēkas jumtu 450 kvadrātmetru platībā.

Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters Latvijas Radio skaidroja, ka skola bijusi slēgta, pērkona negaiss šodien nav bijis, arī elektrības vadu degšanas vietā neesot. Līdz ar to ugunsgrēka izcelšanās esot neskaidra. Pavīdējusi pat doma, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana.

2002.gada oktobrī skola atzīmēja savas pastāvēšanas 150 gadu jubileja. 2007. un 2008.gadā skolā tika veikti skolas un ēdnīcas renovācijas darbi. 2009./2010.mācību gadā Mārcienas pamatskolā strādāja 17 skolotāji un mācījās 108 skolēni.

LETA