Sabiedrība
2011. gada 25. augusts, 07:24

Pirmajos Barona ielas svētkos ar aktivitātēm priecēs muzeji, leļļu teātris un danču klubs

Jauns.lv

Rīgā Krišjāņa Barona ielas posmā no Pilsētas kanāla līdz Ģertrūdes ielai 3. septembrī norisināsies kultūras pasākums "Krišjāņa Barona ielas svētki", informēja projekta asistents Viesturs Laiviņš.

Pasākuma mērķis ir atklāt plašākai publikai Barona ielas bagāto vēsturi un kultūras mantojumu, demonstrēt ielas daudzveidību un krāšņumu mūsdienās, palielināt ielas popularitāti un spodrināt tās prestižu, veicināt sadarbību starp uzņēmumiem un iestādēm, kas atrodas K.Barona ielā.

Svētku atklāšana paredzēta jau plkst.10, kam sekos dažādi pasākumi un aktivitātes visu dienu.

Krišjāņa Barona muzejs rīkos lekciju ekskursiju par Krišjāņa Barona ielas vēsturi "Toreiz un tagad", Latvijas Leļļu teātris svētku dienā mazajiem skatītājiem piedāvās divas pirmizrādes, kā arī priecēs pasākuma apmeklētājus ar koncertiem uz teātra balkona, Latvijas Dabas muzejs organizēs Barona ielas svētkiem veltītas izstādes "Ieži Barona ielā" un "Ko ēda senatnē".

Savukārt Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija rīkos jauno mākslinieku koncertus. Pēc plkst.17 Vērmanes dārza estrādē uzstāsies mūzikas ansambļi un deju kolektīvi ar plašu un aizraujošu koncertprogrammu. Tajā uzstāsies pūtēju orķestris un Rīgas danču klubs, būs iespēja vērot Latvijas Leļļu teātra uzvedumu "Nerātnās tautas dziesmas".

Visu dienu Barona ielas uzņēmumi veidos dažādas akcijas un pasākumus savos veikalos, salonos un birojos; Vērmanes dārzā un Krišjāņa Barona ielas pagalmos norisināsies meistardarbnīcas, lekcijas un dažādas citas norises ar iespēju piedalīties ikvienam svētku apmeklētājam. Informatīvā biroja teltī Barona un Elizabetes ielas stūrī pasākuma apmeklētāji varēs plašāk iepazīties ar svētku programmu un izvēlēties saistošāko no plašā pasākumu un norišu klāsta. Tur pilsētplānošanas uzņēmums "Grupa93" rīkos arī praktisku plānošanas meistardarbnīcu "Krišjāņa Barona ielas profils". Meistardarbnīcas mērķis – interaktīva diskusija par Barona ielas kvalitātēm, problēmām un to iespējamiem risinājumiem.

Pasākumu rīko biedrība "Barona iela". Organizācija ir dibināta šā gada vidū, un tās galvenais mērķis ir vienot Krišjāņa Barona ielas uzņēmējus un iedzīvotājus, rīkot pasākumus, kas veicina ielas pievilcību, īstenos projektus Krišjāņa Barona ielas attīstībai; sadarboties ar citām nevalstiskajām organizācijām, uzņēmumiem un sabiedrību kopumā.

BNS