Kultūra
2011. gada 12. oktobris, 21:02

Par Latvijas Dramaturgu ģildes vadītāju kļuvusi Rasa Bugavičute

Jauns.lv

Latvijas Dramaturgu ģildes valdes pārvēlēšanas sēdē par jauno valdes priekšsēdētāju iecelta jaunā dramaturģe Rasa Bugavičute, informēja Latvijas Dramaturgu ģildē.

Vakar, 10.oktobrī, notikušajā Latvijas Dramaturgu ģildes valdes pārvēlēšanas sēdē arī nolemts, ka vietu valdē saglabās Dainis Grīnvalds un Lauris Gundars.

Kopš 2003.gada Latvijas Dramaturgu ģildes valdes priekšsēdētājs bija Grīnvalds.

Jaunā Latvijas Dramaturgu ģildes valdes priekšsēdētāja Bugavičute ir pabeigusi Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) bakalaura programmu Teātra, kino un TV dramaturģijā un patlaban strādā pie vairākiem projektiem Latvijas Nacionālajā teātrī, kā arī turpina studēt maģistra programmās LKA un Liepājas universitātē.

Līdz šim viņas sadarbība ar Grīnvaldu un Gundaru ir noritējusi veiksmīgi, ko arī pierāda abu Latvijas dramaturģijas grandu un ģildes biedru uzticēšanās jaunajai dramaturģei, ievēlot to jaunajā amatā. Šāds pavērsiens, sadarbojoties Latvijas Dramaturgu ģildes aizsācējiem un jaunajiem dramaturgiem, ģildes biedriem liek domāt par pozitīvām pārmaiņām, katrai pusei ieguldot Latvijas oriģināldramaturģijas attīstībā savu pieredzi un prasmes.

Patlaban tiek strādāts pie Latvijas Dramaturgu ģildes mājaslapas sakārtošanas, jauno dramaturgu regulāru lasījumu plānošanas, sadarbojoties ar "Dirty Deal teatro", kā arī Baltijas jaunās dramaturģijas darbnīcu "Skats" organizēšanas, kas Rīgā norisināsies oktobra beigās.

LETA