Atjaunots Aizkraukles kultūras nams
Novadu ziņas

Atjaunots Aizkraukles kultūras nams

Jauns.lv

Noslēgusies vairāk nekā gadu ilgusī Aizkraukles pilsētas kultūras nama renovācija. Svinīgā atjaunotā Kultūras nama atklāšana notiks sestdien, 12. novembrī.

Atjaunots Aizkraukles kultūras nams...
Operdziedātāja Sonora Vaice 12. novembrī dziedās Aizkraukles atjaunotā Kultūras nama atklāšanā.
Operdziedātāja Sonora Vaice 12. novembrī dziedās Aizkraukles atjaunotā Kultūras nama atklāšanā.

Renovētā kultūras nama atklāšanas lentes svinīgā pārgriešana notiks 12. novembrī pulksten 17.30. Pulksten 18.00 notiks koncerts, kurā muzicēs kamerorķestris „Latvijas filharmoniķi" un solisti Sonore Vaice un Andris Ābelīte. Vienlaikus varēs aplūkot arī Taigas Kalvišķes izstādi „Eņģeļi zīdā”.

Savukārt pulksten 20.00 notiks balle, kurā spēlēs grupas „The Same” un „KoPa”.

Kultūras namam, kura renovācija sākās pērnā gada oktobrī, tika siltinātas ne tikai ārsienas, bet arī bēniņu pārsegumi, tika daļēji mainītas jumta nesošās konstrukcijas un mainīts jumta segums, pilnībā pārbūvēta ieeja, foajē un garderobes, rekonstruēti sanitārie mezgli, mainītas inženierkomunikācijas: apkure, ventilācija, ūdensapgāde. Tika pārbūvēta arī skatuve un nomainīts skatuves aprīkojums: gaismas, skaņas iekārtas un cits.

Kultūras nama renovācija izmaksāja gandrīz miljons latu – Ls 970 000, 85% no tiem bija Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums.

Kasjauns.lv/Foto: Jānis Deinats/no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva