Sabiedrība
2011. gada 27. novembris, 08:49

Lācenes Ilzītes jaunajai mājai pašlaik saziedoti 3506 lati

Jauns.lv

Lācenes Ilzītes jaunajai mājai Līgatnes dabas takās pašlaik saziedoti 3506 lati, pastāstīja Gaujas nacionālā parka fonda valdes locekle Baiba Pavloviča.

Ziedojumi lācenes jaunās mītnes izveidei tiek vākti jau no pagājušā gada. Jaunas lāču mājas izveidei kopumā nepieciešami 26 000 latu.

Lācenei Ilzītei nepieciešama jauna māja - ērts iežogojums, lai arī turpmāk viņa varētu mitināties gandrīz dabiskos apstākļos mežā un būtu aplūkojama Līgatnes dabas taku apmeklētājiem.

Pašreizējā mītne ir laba, taču lācenei Ilzītei ir trīs radinieki, kuru sen celtā mītne vairs nav droša un piemērota dzīvošanai. Dabas taku darbinieki plāno lielos lāčus - Madi, Puiku un Miku - pārvietot uz Ilzītes mājvietu. Četriem lāčiem tur būs par šauru un, kā paredz zvērkope Velga Vītola, viņas uzaudzinātajai lācenei Ilzītei, kura pieradusi pie vienatnes, būs milzīgs stress un viņa nespēs sadzīvot ar radiniekiem.

Ikvienam ir iespēja ziedo līdzekļus ieskaitot sabiedriskā labuma organizācijas "Gaujas nacionālā parka fons" bankas kontā AS "SEB banka", konta Nr. LV12UNLA0027800700915. Maksājuma mērķis - ziedojums lācenes Ilzītes mājai.

Kā pastāstīja Pavloviča, pašlaik ziedojumu kastītēs iedzīvotāji ir saziedojuši 700 latus. Tāpat saņemts arī materiālais ziedojums no AS "Latvijas Finieris" 1515 latu apmērā.

Šā gada janvārī Līgatnes dabas taku populārākā iemītniece lācene Ilzīte svinēja 10 gadu jubileju. No dzīves pirmajām dienām viņu uzaudzināja zvērkope Velga Vītola.

LETA