Kultūra
2011. gada 29. novembris, 18:49

Izvēlēti festivāla "Prozas lasījumi 2011" dalībnieki

Jauns.lv

No 45 dalībniekiem izraudzīti to autoru vārdi, kuri no 8.decembra līdz 11.decembrim piedalīsies festivālā "Prozas lasījumi 2011", informēja biedrības "Latvijas Literatūras centrs" pārstāvji.

Prozas lasījumos šogad piedalīsies Inga Ābele, Inguna Bauere, Māris Bērziņš, Arvīds Dinijs Deģis, Rolands Eliņš, Valdis Felsbergs, Inga Gaile, Ilze Graudiņa-Akmene, Nora Ikstena, Ilze Jansone, Sandra Sabīne Jaundaldere, Sabīne Košeļeva, Kalvis Lauskis, Andra Manfelde, Evija Martukāne, Ieva Melgalve, Inese Paklone, Guna Puisāne, Elvita Ruka, Dace Rukšāne, Agnese Rutkēviča, Darja Tihomirova, Zane Torgāne, Helga Tormane, Osvalds Zebris, Dace Zvirbule un Inga Žolude.

Festivālam "Prozas lasījumi 2011" bija iespēja pieteikties līdz 14.novembrim, nosūtot autora paša radītu, iepriekš nekur nepublicētu vai nelasītu darbu - eseju, stāstu vai romāna fragmentu.

Iesniegtos darbus vērtēja īpaši izveidota žūrija, kas savus pienākumus turpinās pildīt arī pasākumu laikā. Šogad žūrijā darbojas Daugavpils universitātes Latviešu literatūras un kultūras katedras vadītāja Latvijas Universitātes (LU) Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētniece Maija Burima, literatūrzinātniece LU Latviešu literatūras vēstures un teorijas katedras asociētā profesore Ieva Kalniņa, dzejniece un žurnāla "Latvju Teksti" literatūras nodaļas redaktore Liāna Langa, tulkotāja Gita Grīnberga, kā arī žurnālists Māris Zanders.

"Prozas lasījumi 2011" tiks atklāti 8.decembrī plkst.19 Ģertrūdes ielas teātrī. Festivāla pasākumi norisināsies arī "kim?" laikmetīgās mākslas centrā, "¼ Satori" telpā, "Andalūzijas Sunī" un "Club kino" telpās, kur notiks noslēguma sarīkojums.

Kopš 1995.gada festivāls "Prozas lasījumi" notiek decembra sākumā. Tas ir ikgadējs pasākums, kurš no neliela lasījumu vakara Andreja Upīša dzimšanas dienas atcerei ir pārtapis vairāku dienu prozas festivālā, kura laikā dažādos pasākumos ar savu jaunāko darbu vai to fragmentu lasījumiem uzstājas dažādu paaudžu rakstnieki.

LETA