112

Nedēļas nogalē avārijās dzīvību zaudējuši divi gājēji

Jauns.lv

Nedēļas nogalē avārijās dzīvību zaudējuši divi gājēji, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas rīta raidījumā "Labrīt, Latvija" sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Nedēļas nogalē avārijās dzīvību zaudējuši divi gāj...

Vakar viens automašīnas notriekts gājējs dzīvību zaudēja Latgalē, viens gājējs dzīvību zaudējis arī negadījumā 30.decembrī, informēja Ķuzis.

Viņš atzīmēja, ka šī bēdīgā statistika liecina: cilvēki neparūpējas par to, lai būtu redzami uz ceļa diennakts tumšajā laikā.

Kopumā Jaungada brīvdienas uz Latvijas ceļiem izvērtušās traģiskas.

Jau ziņots, ka Jaungada naktī Krāslavas novadā autoavārijā gāja bojā septiņi jaunieši vecumā no 16 līdz 19 gadiem. Automašīna "Mazda 626", kurā brauca septiņi cilvēki, līkumā noskrēja no ceļa, iegāzās Rudnas upē un noslīka. Visi braucēji zaudēja dzīvību. Viens no jauniešiem atradies automašīnas bagāžas nodalījumā.

Avarējušajai automašīnai bijušas vasaras riepas, pastāstīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes inspektore Anastasija Laizāne. Riepas bijušas sliktā stāvoklī.

Bijušais Ceļu policijas priekšnieks, tagad Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš sarunā ar aģentūru LETA iepriekš pieļāva, ka šis ir viens no traģiskākajiem pēdējo gadu satiksmes negadījumiem. Traģiskāks iznākums bija 2004. gada 31. decembrī notikušajai avārijai, kurā apgāzās "Ecolines" autobuss. Kā traģiskus viņš minēja arī "asiņainos Jāņus", kad vienā diennaktī bija 27 bojāgājušie, kā arī gadījumu Rēzeknē, kad bojā gāja pieci ģimenes locekļi, tai skaitā viens nepilngadīgais.