Kultūra
2012. gada 4. janvāris, 02:49

TV raidījums "Kinotēka" šogad piedāvās vairākas jaunas sadaļas

Jauns.lv

Televīzijas raidījums "Kinotēka", sākoties jaunam gadam, kļuvis divas reizes ilgāks, līdz ar to skatītājiem tiks piedāvātas kino jomai veltītas jaunas sadaļas.

Raidījums ilgs 26 minūtes un televīzijas skatītāji to varēs redzēt Latvijas Televīzijas 1.kanālā no 12.janvāra ceturtdienās plkst.19 ar atkārtojumu tās pašas dienas vakarā pirms pusnakts, informēja nodibinājuma "Kinoskola" projektu vadītājs Dainis Kreilis.

Paplašinātais raidījuma formāts dos iespēju veidot jaunas raidījuma sadaļas, piemēram, "Latvijas kino cilvēki", kur būs aktuālāko personību, režisoru, aktieru, operatoru un producentu portretintervijas. Būs arī sadaļa "Kino vēstures noslēpumi", kur runās par notikumiem, kas ietekmējuši kino attīstību pasaulē, atklāja raidījuma režisore Linda Olte.

Tāpat tiks veidots plašāks raidījuma cikls "Filma, kas ietekmējusi dzīvi", kurā sabiedrībā zināmi cilvēki runā par savu īpašo filmu. Jaunajā sezonā tiks veidotas arī plašākas Latvijas labāko kinokritiķu diskusijas par filmām un to fenomeniem.

"Raidījumam izveidojusies sava auditorija, kas kino novērtē kā labu izklaidi un aktuālo kultūru. Raidījums reaģē uz jaunākajiem kino notikumiem, filmām un personībām, kā arī sniedz plašāku ieskatu kinopasaulē. Raidījuma aktualitāti nosaka Latvijas kino repertuārs un kino notikumi, kas vienlaicīgi garantē arī publikas interesi. Liela daļa festivālu filmu Latvijas kinoteātros nav skatāma, tomēr cenšamies savus skatītājus informēt par pasaules aktualitātēm un to arī turpināsim darīt," pauda "Kinotēka" režisore.

Iknedēļas televīzijas kino raidījums "Kinotēka" ir nodibinājuma "Kinoskola" neatkarīgi producēts raidījums par labu kino, kas tika sākts 2011.gada 27.janvārī. Līdz 2011.gada beigām tas bija 13 minūšu garš. Raidījuma režisore un moderātore ir kinorežisore Linda Olte, bet raidījuma sadaļas vada kinokritiķi Daira Āboliņa, Dita Rietuma, Normunds Naumanis un Dāvis Sīmanis.

LETA