Kultūra
2012. gada 22. februāris, 22:01

Dalīsies atmiņās par savulaik populāro Rīgas Estrādes orķestri

Jauns.lv

Nākamnedēļ, 29.februārī, Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks pasākums "Re! O! Reo", kurā būs iespēja dalīties atmiņās par savulaik populāro Rīgas Estrādes orķestri, kas priecēja klausītājus 19 gadu garumā - no 1957.gada līdz 1976.gadam, informē muzeja pārstāve Maija Treile.

Kādreiz tik populārais kolektīvs, pēckara Latvijas estrādes mūzikas smagsvars un žanra pionieris šogad svin 55 gadu jubileju.

Muzejā notiekošajā pasākumā būs iespēja tikties ar kādreizējiem orķestra dalībniekiem, solistiem un vadītājiem. Atmiņās dalīsies pianists un komponists Raimonds Pauls, trompetists, diriģents un aranžētājs Aivars Krūmiņš, dziedātāja Margarita Vilcāne, trompetists un komponists Gunārs Freidenfelds, kā arī Filharmonijas programmu pieteicēja Genoveva Skangale-Šustiņa.

Dalībnieki sarunāsies par Rīgas Estrādes orķestra repertuāru, orķestra mūziķiem, koncertdarbību, braucieniem ārpus Latvijas, kā arī atcerēsies dažādus sadzīves kuriozus. Par orķestra vietu bijušās PSRS un pasaules džeza un populārās mūzikas kontekstā stāstīs džeza mūzikas pētnieks Indriķis Veitners.

Sarīkojumā orķestra un solistu sniegumu varēs iepazīt gan skaņu ierakstos, gan kinomateriālos. Tiks rādīti arī fragmenti no nesen tapušās videointervijas ar ilggadīgo Rīgas Estrādes orķestra solistu Zdzislavu Romanovski.

Rakstniecības un mūzikas muzejā vakara programmu papildinās fotoattēlu un orķestra plakātu projekcija. Attēlu klāstu veido materiāli no muzeja krātuves, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un kādreizējo dalībnieku privātajiem arhīviem.

Pasākums sāksies plkst.17.30, un to vadīs muzeja kolekciju kuratore Rūta Līcīte.

LETA