Runā Rīga
2012. gada 30. marts, 15:51

Latvijas Būvnieku asociācija atzinīgi novērtē Satiksmes departamenta ieguldījumu pilsētas infrastruktūras attīstībā

Jauns.lv

Latvijas Būvnieku asociācija atzinīgi novērtēja Rīgas domes Satiksmes departamenta ieguldījumu pilsētas ielu infrastruktūras attīstībā, piešķirot apbalvojumu „Gada labākā būve Latvijā 2011”, Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Satiksmes departaments nominācijā „Inženierbūve” saņēma trešo vietu par izbūvēto gājēju pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi pie Kalnciema ielas.

Satiksmes departamenta pārstāvis un objekta būvuzraugs Andris Binde akcentē, ka šis ir nozīmīgs infrastruktūras objekts pilsētā, ņemot vērā apbūves attīstību gar K.Ulmaņa gatvi Rīgas pierobežā un Mārupes pagastā pie Kalnciema ielas. „Pārvada būvniecības mērķis ir sasniegts, tagad gājēji un velobraucēji ērti un droši var šķērsot maģistrāli. Savukārt, līdz ar jaunu izbūvēto sabiedriskā transporta pieturvietu, novērstas satiksmei bīstamās situācijas,” ar gandarījumu pauž A.Binde. Gājēju pārvads pērn tika uzbūvēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu, ievērojami uzlabojot satiksmes drošību.

Asociācija labāko būvju skati rīko jau kopš 1998.gada. Šogad, neskatoties uz būvdarbu apjoma samazināšanos, skatei tika pieteikti 24 objekti piecās nominācijās - "Jaunbūve", "Rekonstrukcijas objekts", "Restaurācijas objekts", "Inženierbūve" un "Renovācija, energoefektivitātes paaugstināšana".

Lielākā daļa skatei pieteikto objektu ir saņēmuši Eiropas fondu finansiālu atbalstu, kas arī nosaka objektu specifiku un kvalitāti.

Kasjauns.lv

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību