Kultūra
2012. gada 25. aprīlis, 07:46

Dailes teātrī būs pirmizrāde Lauras Grozas iestudējumam "Mana lēdija Nikotīna"

Jauns.lv

Dailes teātra Kamerzālē 10.maijā gaidāma dramaturga Džeimsa Metjū Berija darba "Mana lēdija Nikotīna" pirmizrāde, ko veidojusi režisore Laura Groza, pastāstīja teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Izrādē spēlēs aktieri Lauris Subatnieks (Džindžers Dž.), Intars Rešetins (Petigrū), Gints Grāvelis (Meriots), Aldis Siliņš (Gilrejs), Dainis Gaidelis (Džimmijs) un Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Arkādija). Tulkojuma un dramatizējuma autore ir Evita Mamaja.

Radošajā komandā strādā arī scenogrāfs Juris Dimiters, kuram šī izrāde ir atgriešanās Dailes teātrī pēc ilgāka laika, kostīmu māksliniece Jurate Silakaktiņa un gaismu mākslinieks Mārtiņš Kudiņš.

Džeimss Metjū Berijs (1860‒1937) visas pasaules lasītājiem pazīstams galvenokārt kā pasakas "Pīters Pens" autors. Savukārt "Mana lēdija Nikotīna" atklāj skatītājiem Berija humorista talantu, norādīja Jakovļeva.

Kāds angļu džentlmenis ir sadomājis izbeigt savas bezrūpīgās vecpuiša gaitas un iestūrēt godājamajā laulības ostā. Taču lēdija, kurā viņš ir iemīlējies, izvirza viņam striktu nosacījumu ‒ vai nu viņa, vai džentlmeņa iemīļotā pīpe. Džentlmeņa šaubas attālina kāzas par sešiem mēnešiem, kuru laikā viņš gremdējas atmiņās par saviem draugiem pīpmaņiem un vecpuišu dzīves piedzīvojumiem.

BNS