Kultūra
2012. gada 26. aprīlis, 11:18

Liepājas teātrī notiks Remarka "Trīs draugu" pirmizrāde

Jauns.lv

Šodien Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos Ē.M.Remarka romāna "Trīs draugi" iestudējums Valda Lūriņa režijā, informēja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Romāna dramatizējumu veidojis Jānis Jurkāns.

Izrādes centrā ir trīs jauni puiši, kas pārdzīvojuši karu, Roberts (Sandis Pēcis), Gotfrīds (Edgars Ozoliņš) un Oto (Kaspars Kārkliņš), kas dienas vada, pelnot sev iztiku, strādādami auto darbnīcā, bet vakaros dodas uz kafejnīcu "Internacionāle", kur, dzerot rumu, cenšas aizmirst pārdzīvotās kara šausmas. Kad Roberta dzīvē ienāk Patrīcija (Anete Berķe), puišu draudzība neizjūk - tā kļūst tikai stiprāka. Patrīcija izmaina ne tikai Roberta, bet arī pārējo puišu dzīves.

Romāna darbība notiek 20 gadsimta 30.gados, un režisors neko nav mēģinājis mainīt, - par laikmetu atgādinās konkrētas lietas scenogrāfijā, mūzikā, deju soļos, kā arī aktieru kostīmos.

Izrādē iesaistīts plašs aktieru ansamblis - bez galvenajiem varoņiem lomās iejutīsies arī Sigita Jevgļevska, Ivars Krastiņš, Leons Leščinskis, Pēteris Lapiņš, Anita Kvāla, Ilze Būde, Everita Pjata, Jānis Dreiblats, Inese Jurjāne, Madara Melne, Laura Jeruma, Ģirts Lukevics, Viktors Ellers, Rolands Beķeris un Agnese Jēkabsone.

Pie iestudējuma strādājuši arī komponists Valdis Zilveris, dzejnieks Jānis Peters, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis un pianists Normunds Kalniņš.

LETA