Kultūra
2012. gada 28. maijs, 20:02

Latvijā uzņemtā filma "Miglā" Kannās ieguvusi kinokritiķu balvu

Jauns.lv

Poļu režisora Sergeja Lozņicas Latvijā uzņemtā spēlfilma "Miglā" Kannās ieguvusi Starptautiskās kinokritiķu federācijas FIPRESCI balvu, informēja filmu studijas "Rija" pārstāve Andra Jakovica.

FIPRESCI žūrija deviņu cilvēku sastāvā izvērtēja visas 22 konkursa skatē iekļautās filmas un par labāko atzina kopražojuma aktierfilmu "Miglā".

FIPRESCI apvienojušies kino kritiķi un žurnālisti no 46 valstīm. Organizācijas izveidota žūrija vērtē filmas nozīmīgākajos kino festivālos un piešķir balvas ar mērķi veicināt kino mākslas attīstību.

Filma "Miglā" ir filmu studijas "Rija", Vācijas kompānijas "Ma.Ja.De Fiction" un Holandes kompānijas "Lemming Film" kopražojums. Šī bija pirmā reize Latvijas kino vēsturē, kad Kannu festivāla oficiālajā pilnmetrāžas filmu konkursa programmā tika iekļauta filma no Latvijas.

Jau ziņots, ka filma "Miglā" veidota pēc baltkrievu rakstnieka Vasilija Bikova stāsta motīviem un stāsta par partizānu cīņām Otrā pasaules kara laikā, par nodevību un amorāliem apstākļiem, kuros cilvēks spiests pieņemt morālus lēmumus.

"Miglā", kuru no Latvijas puses producējis Vilnis Kalnaellis no filmu studijas "Rija", pagājušā gada rudenī tika uzņemta Daugavpils apkārtnē.

Filma Latvijas kinoteātros būs skatāma rudenī.

LETA