Mamikins nosauc Jāņus par Sātana svētkiem
Andrejam Mamikinam visa saprašana par Līgo svētkiem aprobežojas ar degošām riepām, piedzērušām meičām un dēmoniem.
Sabiedrība
2012. gada 22. jūnijs, 15:37

Mamikins nosauc Jāņus par Sātana svētkiem

Jauns.lv

TV5 žurnālists Andrejs Mamikins piesviedis pagalīti – tikai ne Līgo ugunskuram, bet naida sārtam. Skandalozais žurnālists paziņojis, ka Līgo ir Sātana svētki.

„Tie ir absolūti sātaniski, dēmoniski un ne kristīgi svētki, kurus es nekad neesmu svinējis, nesvinu un nesvinēšu. Un šo vispārējo grēku, kas pārtop totālā žūpošanā, es nekad neesmu sapratis un nesapratīšu. Un nesaprotu premjerministru, kurš mokoši domā laikā, kad valsts ir krīzē un jāstrādā, kā vēl pielikt divas brīvdienas, lai varētu vēl divas dienas žūpot,” žurnālam „Otkrito” klāsta Mamikins.

Tāpat viņš pauž neizpratni par degošām riepām un piedzērušām meičām, kas „staigā visur”, ar sašutumu piemin dzērājšoferus un viņu tieši Līgo svētkos nogalētos cilvēkus. Nav saprotams, kur Mamikins tik ļoti saskatījies degošās riepas, bet par latviešu folkloras tradīcijām ar Līgo dziesmām viņš vai nu nav dzirdējis vai nu neieredz tās līdz sirds dziļumiem.

„Es nesaprotu, kāpēc man kā pareizticīgam cilvēkam tajā visā jāpiedalās,” piebilst Mamikins, gan nepaskaidrojot, kurš gan viņam spiež līgot. Viņš atgādina, ka līgošana norisinās tieši pareizticīgo gavēņa laikā. Acīmredzot līgotāji nav saskaņojuši savus plānus ar Mamikina konfesijas kalendāru.

Jāpiebilst, ka 2009. gadā Nacionālā radio un televīzijas padome pirmdien Mamikina vadītajam TV5 raidījumam „Bez cenzuri” par nacionālā goda un cieņas pazemošanu piemērija 1000 latu naudas sodu.

Kasjauns.lv/Foto: Lita Krone/LETA