Baltijas jūrā izglābj vācu pensionāru vadītu jahtu
Jūras spēku kuteris vāciešu jahtu ievedis Tirdzniecības kanālā pie saviem sāniem – gluži kā līgavu.
Novadu ziņas
2012. gada 25. jūnijs, 09:53

Baltijas jūrā izglābj vācu pensionāru vadītu jahtu

Jauns.lv

Latvijas Jūras spēki pagājušajā nedēļā palīdzējuši tikt līdz Liepājas ostai vāciešu jahtai, kas saviem spēkiem vairs nav tikusi uz priekšu. Ar izglābto jahtu kruīzā pa Baltijas jūru bija devies kāds pensionēts vāciešu pāris.

Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Ulbina portālam liepajniekiem.lv apliecināja, ka jahtu „Sventax”, kurā ar Vācijas karogu divatā kruīzu pa Baltijas jūru veicis kāds pensionēts vāciešu pāris, trešdienas pēcpusdienā piemeklējusi ķibele, kad tā atradusies iepretī Bernātiem, aptuveni vienu jūras jūdzi (1,85 km) no krasta. Vāciešu jahtai pēkšņi pārstājis darboties dzinējs, bet vējš nav bijis pietiekami stiprs, lai izmantotu buras. Tāpēc jahtas kapteinis lūdzis palīdzību.

Netālu no palīdzības lūdzējiem atradies Jūras spēku kuteris „Saule”. Latvijas kara jūrnieki vācu jahtu piestiprinājuši pie sava kuģa borta un aiztransportējuši uz Liepājas ostu, kur pietauvojuši iepretī Jahtu centam.

Parasti par šādiem pakalpojumiem jāmaksā. Taču ne šajā gadījumā, jo tā bijusi ārkārtas palīdzība, kad cilvēki uz jahtas bijuši spiesti lūgt palīdzību.

Kasjauns.lv/Foto: liepajniekiem.lv