Ar pistoli uz „Jauno vilni”
Par reketa karali dēvētais Ivans Haritonovs ir regulārs Jaunā viļņa viesis.
Viedokļi
2012. gada 29. jūlijs, 08:11

Ar pistoli uz „Jauno vilni”

Jauns.lv

Kā jau ierasts, uz „Jauno vilni” ieradās arī skatītāji ar kriminālu pieredzi – Aleksandrs Lavents un Ivans Haritonovs. Viens izputinājis banku „Baltija” un savu termiņu lielākoties izcietis sirdzēja gultā slimnīcas luksuspalātā. Otrs, saukts par Latvijas reketa karali, sen jau atsēdējis piespriesto sodu.

Šīs nav personas, kas alkst pēc fotogrāfu uzmanības uz sarkanā paklāja. Interesants novērojums gadījies „Vakara Ziņām” – lai prese netraucētu, abus bijušos notiesātos pavadīja bruņoti vīri. Savus ieročus viņi nemaz nav slēpuši, pat mazliet pacēluši žaketi, lai citi redz – te ir pistole, turieties pa gabalu.

„Jaunā viļņa” apsardze to neredzēja vai izlikās neredzam. Viens gadījums jau Latvijā ir bijis, kad publiskā izrāžu vietā, toreiz kinoteātrī, ar personisko pārākuma pārņemts, bruņots tips nošāva cilvēku. Nupat okeāna otrā krastā ASV viens psihais, runājot vienkārši, kinoteātrī sarīkoja slaktiņu un nošāva 12 cilvēkus.

Vai „Jaunajā vilnī” redzētajiem „apsargiem” ir ieroču nēsāšanas atļaujas? Un vai vispār ir atļauts šajā festivālā ierasties ar ieroci? Te nu būtu darbs Latvijas Valsts policijai, atgādinot rīkotājiem, ka šeit ir civilizēta Eiropas valsts.

Lai gan – varbūt tāpat kā šajā pasākumā skanošās dziesmas ir fonogramma, arī tās pistoles bija tikai butaforija?

Māris Puķītis / Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva