Bauskā notiek pirmie Alus svētki
Sestdien alus mīļotāji pulcēsies uz pirmajiem Bauskas Alus svētkiem.
Novadu ziņas
2012. gada 3. augusts, 15:50

Bauskā notiek pirmie Alus svētki

Jauns.lv

Bauskas Rātslaukumā sestdien, 4. augustā, notiks pirmie Alus svētki, kurus organizē Bauskas novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Alus darītāju savienību.

Pirmajos Alus svētkos piedalīsies alusdarītavas „Brenguļu alus”, „Cēsu alus”, „Alus Brālis”, „Piebalgas alus”, „Lido”, „Valmiermuižas alus”, „Lāčplēša alus” un, protams,  „Bauskas alus”, kuras piedāvās savas tradicionālās alus markas, kā arī būs iespēja nobaudīt jauno produkciju.

Svētku atklāšana notiks pulksten 12.00. Varēs baudīt ne tikai alu, bet arī piedalīties dažādās alus aktivitātēs un laimēt balvas no alus ražotājiem. Pasākumu vadīs aktieris Jānis Kirmuška, par muzikālo noformējumu rūpēsies Skaistkalnes pūtēju orķestris, vokālais ansamblis „Mežrozītes” un „Uguntiņas”, kā arī šlāgergrupa „Rīgas iela”.

Pulksten 18.30 notiks Bauskas novada svētku gājiens, kura tematika ir „Alus baudītāji cauri gadsimtiem”. Pēc tam sekos noslēguma koncerts „Miestiņam ir burvju vara”, kurā kā pirmatskaņojums izskanēs „Bauskas alus dziesma” (Ungara Savicka mūzika, Reiņa Ādmīdiņa teksts). Jaunajā versijā to dziedās grupas „Klaidonis” solists Māris Sloka.

Latvijas Alus darītāju savienība par svētkiem informē: „Alus svētki Bauskā ir Latvijas alus svētku tradīcijas turpināšana, kas aizsākās pirms vairākiem gadiem Cēsīs. Šādi svētki ir laba iniciatīva, jo sniedz iespēju alus ražotājiem sanākt vienkopus un piedāvāt apmeklētājiem savu produkciju. Bez tam alus svētki piesaista arī daudz ārvalstu ciemiņu, kuriem tiek dota iespēja iepazīties ar Latvijā ražoto alu un latviešu alus dzeršanas tradīcijām.”

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA