Dailes teātra iestudējumu "Gūsteknis pilī" izrādīs latviešiem ASV un Kanādā
Valsts un ministru prezidenta Kārļa Ulmaņa lomu izrādē atveido aktieris Juris Kalniņš.
Kultūra
2012. gada 22. augusts, 00:19

Dailes teātra iestudējumu "Gūsteknis pilī" izrādīs latviešiem ASV un Kanādā

Jauns.lv

Dailes teātra aktieri un režisors Kārlis Auškāps devušies uz ASV un Kanādu, kur no 23.augusta līdz 16.septembrim notiks kopumā 14 Raimonda Staprāna dokumentāldrāmas "Gūsteknis pilī" viesizrādes, informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Dailes teātra viesizrāžu turneja sāksies 23.augustā Portlandē, turpinoties Sietlā, Sanfrancisko, Losandželosā, Mineapolē, Kalamazū, Detroitā, Klīvlandē, Toronto, Bostonā, Vašingtonā, Ņujorkā, Indianapolē un 16.septembrī noslēdzoties Priedainē.

Staprāna lugas "Gūsteknis pilī" iestudējuma pirmizrāde Dailes teātra Mazajā zālē notika 2011.gada 15.novembrī. Valsts un ministru prezidenta Kārļa Ulmaņa lomu izrādē atveido Juris Kalniņš, bet pārējās lomās iejutušies Gints Grāvelis, Juris Bartkevičs, Pēteris Gaudiņš, Lauris Dzelzītis un Pēteris Šogolovs.

Režisors Auškāps izrādes veidošanā sadarbojies ar scenogrāfu Māri Putniņu, kostīmu mākslinieci Ilzi Vītoliņu, video, foto un skaņu mākslinieku Gundaru Cauku un kustību konsultanti Lailu Kirmušku.

Dailes teātra izrādes "Gūsteknis pilī" turneju ASV un Kanādā rīko Latviešu kultūras biedrība "Tilts" sadarbībā ar Amerikas Latviešu apvienību, Latviešu fondu un vietējām organizācijām.

LETA/ Foto: Gunārs Janaitis (publicitātes foto)