Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kultūra

Ventspilī prezentēs Ilonas Balodes grāmatu "Rīga-Pekina"

Jauns.lv

Šodien plkst.19 Herberta Dorbes muzejā "Senču putekļi" Ventspilī notiks Ilonas Balodes grāmatas "Rīga-Pekina" un tās skaņu celiņa "Beijing Nights" prezentācija, informēja "Apgāda Zvaigzne ABC" projektu vadītājs Kārlis Sīmanis.

Ventspilī prezentēs Ilonas Balodes grāmatu "Rīga-P...

Ventspils ir grāmatas autores dzimtā pilsēta. Prezentācijā būs iespēja ne tikai uzklausīt trakus stāstus par elpu aizraujošo ceļojumu, bet arī dzirdēt ceļojuma laikā tapušās dziesmas Balodes un Rolanda Ūdra dzīvajā izpildījumā.

Lai arī "Rīga-Pekina" ir Balodes pirmā grāmata, tā jau paguvusi izpelnīties lielu lasītāju atzinību - pašlaik grāmata atrodama visu Latvijas lielāko grāmatu tirgotāju pirktāko grāmatu topu augšgalā. "Rīgu-Pekinu" iemīļojuši arī grāmatu blogeri - par grāmatu internetā uzrakstītas trīs izvērstas recenzijas, slavējot autores spožo prasmi aprakstīt ceļojumu.

Kā vēsta grāmatas anotācija, tajā aprakstīti Balodes un Ūdrīša jautrie, trakie un brīžiem neticamie piedzīvojumi, ko viņi pieredzēja vairāk nekā septiņus mēnešus, ceļojot no Rīgas uz Pekinu. Ceļojums izvērtās diezgan netradicionāls - Balode un Ūdrītis tajā devās bez finansiāliem iekrājumiem, paļaujoties uz veiksmi, ļaužu labvēlību un savu izturību. Šajā laikā viņi dzīvoja gan kā noplukuši klaidoņi, gan kā īsti karaļi - izbaudīja ielu un klubu muzikantu dzīvi, gulēja viesnīcās, parkos, pludmalēs un vilcienu stacijās. Satika milzum daudz dažādu cilvēku, pieredzēja Kaukāza pretrunas, musulmaņu pasaules brīnumus, hindu dīvainības, Pakistānas viesmīlību, kā arī Ķīnas sociālisma varas priekšrocības un mīnusus.

Grāmatai pievienots skaņu celiņš ar dziesmām, kas tapušas ceļojuma laikā.

LETA