Čakša vēl nezina, kā izstrādāt atsevišķu veselības aprūpes sistēmu pensionāriem
Ministre atzina, ka seniori ir liela populācijas struktūra, par kuru ir jādomā.
Sabiedrība
2016. gada 27. septembris, 18:41

Čakša vēl nezina, kā izstrādāt atsevišķu veselības aprūpes sistēmu pensionāriem

Jauns.lv

Veselības ministre Anda Čakša pagaidām nezina, kā izstrādāt atsevišķu veselības aprūpes sistēmu pensionāriem.

Šodien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā deputāti iztaujāja veselības ministri par dažādiem jautājumiem. Tā, piemēram, deputāts un Latvijas Pensionāru federācijas vadītājs Andris Siliņš (ZZS) vēlējās noskaidrot, vai pensionāri var cerēt uz valsts finansētu veselības aprūpes sistēmas ieviešanu.

Čakša norādīja, ka puse no veselības aprūpes budžeta jau tagad tiek tērēti cilvēkiem virs 60 gadu vecuma, līdz ar to viņa nezina, kā precīzi var izstrādāt atsevišķu sistēmu pensionāriem. Viņa gan norādīja, ka var solīt, ka bērniem nav rindu pie speciālistiem, ka viņi ir veseli un ka visiem iedzīvotājiem veselības aprūpe ir pieejama.

Ministre atzina, ka seniori ir liela populācijas struktūra, par kuru ir jādomā. Viņa pieļāva, ka risinājums varētu būt ilgtermiņa aprūpes izveide, kā arī šeit var runāt par sadarbību ar sociālajiem dienestiem, līdz ar to Čakša pieļāva, ka šo jautājumu jāskata kopā ar Labklājības ministriju.

Veselības aprūpes sistēma senioriem bija viens no jautājumiem, par kuru Latvijas Pensionāru federācija nesen vāca parakstus.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA