Bordāns: goda ģimenes statuss - tikai precētajiem pāriem
Ministrs pauda viedokli, ka privilēģijas pienāktos tiem, kas spēj uzņemties atbildību, nevis nereģistrētām pāra attiecībām.
Sabiedrība
2012. gada 9. septembris, 19:48

Bordāns: goda ģimenes statuss - tikai precētajiem pāriem

Jauns.lv

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns goda ģimenes statusa piešķiršanu, ko plānots ieviest ar nākamo gadu un kas ģimenēm dotu dažādas atlaides, redzētu tikai pāriem, kas ir precējušies.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ministrs pauda viedokli, ka privilēģijas pienāktos tiem, kas spēj uzņemties atbildību. Tieslietu ministra uztverē ģimene laulībā stiprina bērna gan morālo, gan fizisko veselību, gan labklājību.

"Valsts neaizliedz dzīvot kopā tāpat, var radīt bērnus, audzināt, tas viss ir atļauts. Jautājums ir par to, ja cilvēki grib privilēģijas, kāpēc negrib uzņemties arī kādu atbildību? Ja man jāsaka, kas ir goda ģimene, tad droši vien tie cilvēki, kas uzņemas atbildību, tad viņi var saņemt arī kādas privilēģijas," viedokli pauda tieslietu ministrs.

Idejas autors par Goda ģimenes statusa programmas ieviešanu ir Bordāna partijas biedrs Imants Parādnieks. Nākamgad šai programmai, kas dotu atlaides muzejos, izklaides vietās, ir plānots novirzīt 100 tūkstošus latu. Iecerēts, ka uz šo statusu varēs pretendēt ģimenes ar trim bērniem.

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka pērn laulībā dzimuši 55,4% bērnu no kopumā 18 825 bērnu.

BNS, Foto: Edijs Pālens/LETA