"Mozaīkai" turpmāk būs jauna rīcības stratēģija
Rudenī "Mozaīka" sola atsākt sarunas par partnerattiecību tiesiskā regulējuma jautājumiem.
Sabiedrība
2012. gada 10. septembris, 07:11

"Mozaīkai" turpmāk būs jauna rīcības stratēģija

Jauns.lv

Biedrība "Mozaīka", kas apvieno seksuālās minoritātes, oktobra vidū plāno apstiprināt darbības stratēģiju turpmākajiem trim gadiem un rudenī atsāks sarunas par partnerattiecību tiesiskā regulējuma jautājumiem, informēja biedrības valdes priekšsēdētāja Kristīne Garina.

"Mozaīka" savus biedrus un atbalstītājus interneta vidē aicināja izteikt viedokli un priekšlikumus jaunajai stratēģijai, un atsaucība bijusi apmierinoša, sacīja Garina. Biedru viedokļi ir un tiks ņemti vērā biedrības nākamās nedēļas valdes sēdē, izstrādājot stratēģiju. Stratēģija varētu būt gatava oktobra vidū, lēsa Garina.

Biedrība arī aizvien cer panākt, ka partnerattiecību likumprojekts Latvijā tiks pieņemts tuvāko piecu gadu laikā, tamdēļ rudenī tā plāno atsākt sarunas ar partijām, pagaidām gan nav noteiktas konkrētas tikšanās un datumi.

"Sarunas nav pārtrauktas, bet gan apturētas saistībā ar valdības vasaras brīvdienām," norādīja Garina.

Biedrības valdes priekšsēdētāja atgādināja, ka paralēli tiek virzīti divi jautājumi – par attiecību reģistrēšanas tiesībām viendzimuma pāriem un nereģistrēto partnerattiecību regulējumu. Abi šie jautājumi ir jāsakārto, jo viens risinājums nevar aizstāt otru un abi ir nepieciešami, paskaidroja Garina.

BNS / Foto: Lita Krone/ LETA

Tēmas