Kultūra
2012. gada 20. septembris, 11:02

Uz pirmo sēdi sanāk darba grupa Laikmetīgās mākslas muzeja un koncertzāles izveidei

Jauns.lv

Šodien, 20.septembrī, uz pirmo sēdi sanāk Laikmetīgās mākslas muzeja un akustiskās koncertzāles izveides darba grupa, lai sāktu diskusiju par to, kādiem jābūt šiem galvaspilsētā ilgi gaidītajiem kultūras objektiem, lai tie apmierinātu gan Latvijas sabiedrības intereses, gan kalpotu tūristu un investīciju piesaistei un vienlaikus būtu kā dāvana Latvijai simtajā dzimšanas dienā 2018.gadā, portālu Kasjauns.lv informē Kultūras ministrijā.

Darba grupā, kura izveidota pēc kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes iniciatīvas, būs pārstāvētas nevalstiskās organizācijas, muzeju administrācija, arhitekti, mākslas kolekcionāri, kā arī ministrijas un citi nozares speciālisti.

Kā norāda darba grupas vadītājs, kultūras ministres padomnieks arhitektūras un radošo industriju jautājumos Jānis Dripe, pirmajā sēdē tiks ieskicēta citu valstu pozitīvā pieredze lielu valsts pasākumu atzīmēšanā, atklājot visai sabiedrībai aktuālas un vitāli nepieciešamas būves – muzejus, operas namus, koncertzāles, bibliotēkas.

Pirmajā sēdē tiks apskatītas un vērtētas arī jau esošās iestrādes – koncepcijas, tehniskie un skiču projekti līdz šim nerealizētām kultūras būvēm.

Līdz 2013.gada aprīlim darba grupai ir jāiesniedz ministrei priekšlikumi par iespējamajiem muzeja un koncertzāles projektu īstenošanas modeļiem, kā arī prognozējamo investīciju apjomu, lai pēc Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta pabeigšanas Latvija var pilnvērtīgi pievērsties līdz šim nerealizēto un ilgi gaidīto kultūras objektu izveidei.

Darba grupā strādā Kultūras ministrijas Muzeju un vizuālās mākslas nodaļas vadītājs Jānis Garjāns, biedrības „Laikmetīgās mākslas centrs” direktore, Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju asociācijas vadītāja Solvita Krese; Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce; mākslas kolekcionārs, mecenāts un uzņēmējs Jānis Zuzāns, arhitekts Andis Sīlis un VSIA “Latvijas Koncerti” valdes loceklis Guntars Ķirsis.

Karlīna Timofejeva