Rīgā varēs noskatīties Liepājas teātra labākās izrādes
Skats no izrādes "Runcis zābakos".
Kultūra
2012. gada 1. oktobris, 21:03

Rīgā varēs noskatīties Liepājas teātra labākās izrādes

Jauns.lv

Novembrī Rīgā būs iespējams noskatīties Liepājas teātra pagājušās sezonas labākos iestudējumus.

Kā katru gadu, 23.novembrī tiks pasniegtas "Spēlmaņu nakts" balvas, bet pirms tam teātri piedāvās skatītājiem noskatīties balvai nominētos iestudējumus. No 20.novembra līdz 22.novembrim Liepājas teātris galvaspilsētā rādīs izrādes "Runcis zābakos" un "Pūt, vējiņi!".

20.novembrī plkst.13 VEF kultūras pilī pie bērniem un viņu vecākiem nāks "Runcis zābakos". Šis iestudējums saņēmis nomināciju "Gada izrāde bērniem vai jauniešiem". Dramaturgs Andris Kalnozols radījis stāstu pēc Šarla Pero pasakas motīviem, kuru uz skatuves iedzīvinājis režisors Mārcis Lācis. Lai arī pasaka par viltīgo runci sarkanajos zābaciņos, kurš palīdzēja savam saimniekam iegūt gan mantu, gan princesi par sievu, ir labi zināma, Kalnozols materiālu radoši pārstrādājis.

Savukārt 21. un 22.novembrī plkst.19 Dailes teātrī būs iespējams noskatīties mūziklu "Pūt, vējiņi!", kuru pēc Raiņa lugas un latviešu tautasdziesmu motīviem radoši pārstrādājuši Kārlis Lācis, Jānis Elsbergs, Evita Mamaja un Dž.Dž.Džilindžers. Iestudējums nominēts "Spēlmaņu nakts" balvai piecās nominācijās – "Gada muzikālā izrāde", "Gada jaunā skatuves māksliniece" (Everita Pjata par Baibas lomu un Agnese Jēkabsone par Zanes lomu), "Gada scenogrāfs" (Mārtiņš Vilkārsis), "Gada kostīmu mākslinieks" (Ilze Vītoliņa) un "Gada kustību mākslinieks" (Inga Krasovska).

LETA  / Foto: Ziedonis Safronovs (publicitātes foto)