1dienas
19stundas
34minūtes
23sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kultūra

Okupācijas muzejs pirms pārvākšanās izpārdos grāmatas

Jauns.lv

Latvijas Okupācijas muzejs vēstures interesentus līdz oktobra beigām aicina uz grāmatu izpārdošanu, un šogad grāmatu izpārdošana būs īpaša, jo muzeja noliktavas esot jāiztīra burtiskā nozīmē, informēja Latvijas Okupācijas muzeja sabiedrisko lietu vadītāja Inese Krieviņa.

Okupācijas muzejs pirms pārvākšanās izpārdos grāma...

Šogad grāmatu izpārdošana notiek pirms muzeja pārvākšanās uz Raiņa bulvāri 7, kur agrāk atradās ASV vēstniecība.

"Grāmatu izpārdošanu muzejs organizē ik gadu, un cilvēku interese par to pieaug ar katru reizi. Šogad tā būs īpaša, jo pirms pārvākšanās uz pagaidu telpām muzeja noliktavas jāiztīra burtiskā nozīmē," sacīja Krieviņa.

Izpārdošana turpināsies līdz 31.oktobrim, un vienas grāmata cena būs lats.

Piedāvājumā būs galvenokārt grāmatas par vēsturi un kartes, piemēram, muzeja gadagrāmatas, Andreja Edvīna Feldmaņa pētījums par PSRS uzbrukumu Latvijas Republikas robežkontroles punktam 1940.gada vasarā "Masļenku traģēdija", vairāki "Via Dolorosa" sējumi, interaktīvā Gulaga karte un citi izdevumi. Ar grāmatu pilnu sarakstu var iepazīties muzeja mājaslapā www.okupacijasmuzejs.lv.

Jau vēstīts, ka Okupācijas muzeja pārbūves vīzijas autors ir pazīstamais arhitekts Gunārs Birkerts. "Valsts nekustamajiem īpašumiem" līdz 2014.gadam jānodrošina Okupācijas muzeja ēkas rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrāde un būvdarbi. Rekonstrukcijas kopējās izmaksas ir apmēram 5,5 miljoni latu.

BNS