1dienas
21stundas
44minūtes
00sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Novadu ziņas

Cēsu novadā senioriem būs pieejama drošības poga

Jauns.lv

Cēsu Sociālais dienests klientiem, kuri izmanto aprūpes mājās pakalpojumu, no oktobra piedāvā jaunu tehnoloģisku pakalpojumu - drošības pogu, informē Cēsu novada pašvaldībā. Drošības poga ir sistēma, kas nodrošina saziņas iespējas un palīdzību 24 stundas diennaktī. Tā sniedz vientuļiem sirmgalvjiem drošības sajūtu un dod iespēju maksimāli ilgi patstāvīgi dzīvot savā ierastajā vidē.

Cēsu novadā senioriem būs pieejama drošības poga...

Aprūpes centrāles pakalpojumus un tehnisko aprīkojumu nodrošina Latvijas Samariešu apvienība, kas Latvijā ir vienīgais šāda veida risinājuma nodrošinātājs. Šāds drošības pogas pakalpojums ir plaši izplatīts attīstītajās valstīs Rietumeiropā un Ziemeļamerikā.

Pašlaik jauno pakalpojumu saņems 18 Cēsu novada iedzīvotāji, kuri izmanto aģentūras nodrošināto aprūpi mājās.

Sociālais dienests pakalpojumu "Drošības poga" ievieš Centrālā Baltijas jūras reģiona "Interreg IVA" pārrobežu sadarbības programmas projektā "Innocare". Galvenais projekta mērķis ir ar inovatīvām mājas aprūpes metodēm un līdzekļiem uzlabota mājās dzīvojošu sirmgalvju dzīves kvalitāte un drošība. Projektā uzsvars tiek likts uz inovatīvi tehniskiem risinājumiem, kā arī sociālo darbinieku apmācību.

Projekta vadošais partneris ir Tallinas Universitātes Rakveres koledža, kas vada arī projekta pētniecisko daļu. Kopā ar Cēsu novada Sociālo dienestu projektā līdzdarbojas Rakveres pilsētas pašvaldība (Igaunija), Rietumviru koledža (Igaunija), Latvijas Universitātes P.Stradiņa medicīnas koledža, Apes novada pašvaldība, kā arī Nakas pašvaldība (Zviedrija).

Projekts ilgst no 2011.gada novembra līdz 2013.gada decembrim. Projekta "Innocare" kopējās izmaksas ir 44 692 eiro jeb 31 284 lati. 80,9% no šiem līdzekļiem finansē Eiropas Savienība.

LETA, Foto: Bulls Press