Kultūras akadēmijā rīko konferenci Pētera Laķa piemiņai
Latvijas Kultūras akadēmijas dibinātājs un rektors, profesors Pēteris Laķis (1952.01.11.–2003.14.11.)
Kultūra
2012. gada 24. oktobris, 07:33

Kultūras akadēmijā rīko konferenci Pētera Laķa piemiņai

Jauns.lv

Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) 1.novembrī notiks piemiņas konference "Eseja kultūrā/Es eju kultūrā", kas veltīta Latvijas Kultūras akadēmijas dibinātāja un rektora profesora Pētera Laķa (1952.01.11.–2003.14.11.) 60 gadu jubilejai, informēja augstskolas pārstāve Aija Melbārde.

Profesors saviem studentiem mēdza teikt, ka eseja ir cilvēka intelektuālās jaunrades pilnīgākā izpausme, jo tā sintezē individuālo un vispārējo, emocionālo un racionālo, personisko un publisko, mākslu un zinātni. Laķa brieduma gadu raksti, runas un lekcijas arī lielākoties tika noformētas kā aizraujošas esejas – tās bija tieši viņa dziļi personiskās refleksijas par pasauli un cilvēku tajā.

Latvijas Kultūras akadēmijas rīkotajā piemiņas konferencē profesora Laķa laika un domu biedri, kolēģi, viņa bijušie studenti, kā arī viņa darbu cienītāji uzstāties ar savu eseju lasījumiem dažādās jomās – gan mākslās, gan humanitārajās un sociālajās zinātnēs.

Konferences darbā piedalīsies Latvijas Kultūras akadēmijas profesori Jānis Siliņš, Inga Pērkone-Redoviča, Rūta Muktupāvela un Juris Urtāns, Tautas frontes valdes priekšsēdētājs Jānis Škapars, Viļņas Universitātes profesors Arvīds Virgilijs Matuļonis, Latvijas Universitātes profesore Janīna Kursīte, Latvijas Mākslas akadēmijas profesori Ojārs Spārītis un Jānis Andris Osis, Latvijas Kultūras akadēmijas goda profesore Ilga Švechs, Rīgas Stradiņa Universitātes profesors Deniss Hanovs un filozofe Jeļena Celma.

BNS / Foto: no LKA arhīva