No Latvijas premjeriem iedzīvotāji visnegatīvāk vērtē Kalvīti, vispozitīvāk - Dombrovski
Vislabāk un vissliktāk novērtētos ministru prezidentus vērtējumā šķir 2,2 balles.
Politika
2012. gada 12. novembris, 10:10

No Latvijas premjeriem iedzīvotāji visnegatīvāk vērtē Kalvīti, vispozitīvāk - Dombrovski

Jauns.lv

Kopš neatkarības atjaunošanas strādājušajiem 11 Ministru prezidentiem vispozitīvāk tiek vērtēts pašreizējā premjera, partijas "Vienotība" pārstāvja Valda Dombrovska (V) darbs, savukārt visnegatīvāk - nu jau likvidētās Tautas partijas vadītāja Aigara Kalvīša veikums, liecina socioloģisko pētījumu kompānijas "GfK" sadarbībā ar žurnālu "Ir" veiktā aptauja.

Kopš neatkarības atjaunošanas Latvijā nomainījušās 17 valdības un 11 premjerministri. Dombrovskis aptaujā desmit ballu skalā saņēmis augstāko vērtējumu - 5,2, viņam seko Andris Bērziņš ar 4,1 balli, Ivars Godmanis, Andris Šķēle, Guntars Krasts saņēmuši 3,9 ballu vērtējumu, Vilis Krištopans - 3,7 balles, Valdis Birkavs, Māris Gailis un Einars Repše guvuši 3,6 balles, bet Indulis Emsis - 3,2. Viszemāko atzīmi pilsoņi ielikuši Kalvītim - 3.

"GfK" aptauja veikta oktobrī, izlasē iekļauti 1112 pilsoņi vecumā no 18 gadiem, izmantota internetaptaujas metode.

Žurnāla "Ir" speciālizdevumā novērtēts visu 11 premjerministru padarītais un tas, ko vara izdarījusi ar viņiem pašiem. Izdevuma tapšanas gaitā intervēti visi premjerministri, izņemot Andri Šķēli, kurš no šīs iespējas atteicās, informēja žurnāla "Ir" galvenā redaktore Nellija Ločmele.

"Viņi ir mīlēti un ienīsti. Mums bieži šķiet, ka viss par viņiem ir skaidrs - kurš balamute, kurš sausiņš, niecība, marionete vai kampējs, kuram sirds vietā kalkulators un kuram putni galvā. Mums - diviem miljoniem - ir viedoklis, un tas ir labi. Taču labi ir arī atcerēties, ka no diviem miljoniem tikai viņi 11 patiešām līdz kaulam zina, ko nozīmē vadīt Latvijas valdību - tikai viņi to ir darījuši," speciālizdevuma ieceri skaidro galvenā redaktore.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA