Runā Rīga
2012. gada 15. novembris, 15:25

Rīga 2014 un Baltic TAXI palīdzēs bērniem ar īpašām vajadzībām baudīt gaismas festivālu Staro Rīga

Jauns.lv

Nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar Baltic TAXI sniedz iespēju bērniem ar īpašām vajadzībām un viņu vecākiem izbraukāt gaismas festivāla Staro Rīga norises vietas, savukārt festivāla partneris Lattelecom bērniem dāvās ergonomiskas termokrūzes, siltas tējas baudīšanai.

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, lai bērni varētu izbaudīt gaismas festivāla sniegto atmosfēru un apskatīt iespējami daudz gaismas objektus, festivāla organizētāji ir sastādījuši īpašu maršrutu.

„Gaismas festivāls dažu gadu laikā kļuvis par vienu no gaidītākajiem Rīgas notikumiem. Šī ideja tapa, lai gaismas svētkus izbaudītu arī bērni ar īpašām vajadzībām, kuriem citādāk festivāla apmeklēšana ir sarežģītāka, lai vairotu prieku un gaišumu,” stāsta festivāla idejas autore un nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle.

Plānots, ka sadarbībā ar invalīdu un viņu draugu apvienību Apeirons braucienos dosies bērni no Rīgas un tās apkaimes.

Šogad gaismas festivāls Staro Rīga notiks jau piekto reizi, šogad no 15. līdz 18. novembrim. Objekti darbosies ik vakaru plkst. 18.00 – 23.00. Šī gada festivāla tēma un aicinājums ir ikvienam doties gaismas un patiesu vērtību meklējumos.

Festivāla organizators ir Eiropas kultūras galvaspilsētas gada rīkotājs – nodibinājums Rīga 2014, un festivāls ar īpaši krāšņu programmu iekļauts 2014. gada programmā. Festivāla partneris – Latvijas vadošais elektronisko sakaru pakalpojumu nodrošinātājs Lattelecom, festivālu finansē Rīgas dome.

Vairāk informācijas par festivālu www.staroriga.lv, centrālajā informācijas centrā – Esplanāde 2014 un Uzziņu dienesta 1188 informācijas centros pie Laimas pulksteņa un Rātslaukumā no 15. līdz 18. novembrim no plkst. 12:00 līdz plkst. 23:00. Visos informācijas centros būs pieejams Lattelecom bezmaksas wi-fi. 

Karlīna Timofejeva

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību