Pirms valsts svētkiem sabiedrības krējums pulcējas Labdarības ballē. FOTO
Labdarības balle sākās ar polonēzi.
Kultūra
2012. gada 18. novembris, 17:24

Pirms valsts svētkiem sabiedrības krējums pulcējas Labdarības ballē. FOTO

Jauns.lv

Valsts svētku priekšvakarā, 17. novembrī, Rīgas Latviešu biedrības namā notika pirmā starptautisku labdarības klubu satikšanās balle. Pasākumā tika dejota polonēze, notika sadziedāšanās, darbojās bāri un tika vākti ziedojumi.

Labdarības balli organizēja klubi „Rīgas Rotari”, „Lions”, „Club-41”, „Ladys’ Circle”, „Round Table”, „Brīvmūrnieki” un „Zontas”, kas Latvijā darbojas jau no Latvijas neatkarības. Labdarības klubiem ir savas vēsturiskās tradīcijas, statūti un pat ceremonijas, un tie tika dibināti pagājušā gadsimta mijā.

Uz balli tika aicināts ikviens interesents, kuram bija vēlme tikties ar labdarības klubu dalībniekiem, kā arī ziedot Rīgas Latviešu biedrībai Jāņa Rozentāla panno izgaismošanai uz nama fasādes pirms festivāla „Staro Rīga 2012”. Ieeja ballē bija par ziedojumiem.

Pasākums sākās ar labdarības balles saimnieka – Latviešu biedrības priekšsēdētāja rotarieša Gunta Gailīša uzrunu, polonēzi un kopīgi dziedātu Svētku dziesmu. Balles apmeklētāji bija aicināti uz pasākumu līdzi ņemt sarkanas un baltas rozes. Pusnaktī balles dalībnieki šos ziedus devās likt pie Brīvības pieminekļa.

Ballē deju mūziku spēlēja Cesvaines pūtēju orķestris. Klubu sadziedāšanos vadīja diriģents Arvīds Platpers.

Kasjauns.lv/ Foto Mārtiņš Ziders