Rīgas domes vadība izvēlas pilsētas galvenās Ziemassvētku egles. FOTO
SIA "Rīgas meži" valdes loceklis Juris Buškevics, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un viņa vietnieks Andris Ameriks.
Runā Rīga
2012. gada 22. novembris, 18:40

Rīgas domes vadība izvēlas pilsētas galvenās Ziemassvētku egles. FOTO

Jauns.lv

Rīgas domes vadība šodien kopā ar žurnālistiem izvēlējusies galvaspilsētas galvenās Ziemassvētku egles, un garākā, kura būs aptuveni 20 metrus augsta, stāvēs 11.novembra krastmalā, kur iepretim Triangula bastionam tai jau tiek rakta bedre.

Olaines-Tīreļu mežniecībā šodien noskatīta arī otra galvenā Rīgas egle, kas būs 17 metrus gara un tiks rotāta Doma laukumā.

Kā ziņots, Rīgā šogad būs trīs Ziemassvētku egles - trešo uzstādīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pagalmā, Vienības gatvē 45, lai svētku sajūtu radītu arī bērniem, kuriem Ziemassvētkos būs jāpaliek slimnīcā ārstēties.

Visas trīs egles, kas tiks vestas uz Rīgu rotāšanai, ir aptuveni 40 līdz 50 gadus vecas.

Kā ziņots, šogad skaistākās egles tika meklētas pašvaldības SIA "Rīgas meži" Olaines-Tīreļu mežniecības teritorijā, Tīreļu iecirknī, gandrīz pie pašas mežniecības robežas, starp Cenu tīreli un Gailīšu purvu, kur aug 16 metrus augstas un 50 gadus vecas egles. Koki, kas aug šajā teritorijā, savulaik tika stādīti speciāli Slokas celulozes fabrikas ražošanas vajadzībām. Mežs te kopts šaurās joslās, kuras tagad veido vecāku un jaunāku egļu audzes. Blakus atrodas vecas pļavas, kas vēlāk apstādītas un aizaugušas ar mežu.

Tagad vecākajās meža joslās augošo egļu stumbru caurmērs sasniedz 36 centimetrus, bet vainags kļuvis pietiekami skaists un izcils, lai tās varētu kļūt par Ziemassvētku lielajām eglēm, kas rotās Rīgas laukumus un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pagalmu.

LETA / Foto: Renārs Koris