Kultūra
2012. gada 24. novembris, 22:47

Autortiesību balvu šogad saņems Marats Ogļezņevs, Imants Ziedonis, "Prāta vētra" un citi

Jauns.lv

Aģentūra AKKA/LAA paziņojusi Autortiesību bezgalības balvas ieguvējus - tie ir mākslinieki, kuru darbi pērnā gada laikā dažādos pasākumos un veidos izmantoti visbiežāk, starp tiem ir mūziķi, mākslinieki un rakstnieki.

Balvas laureātus nosaka balstoties uz statistiku, ko nodrošina autoru darbu dažādo lietojumu datorizēta uzskaite, aģentūru BNS informēja AKKA/LAA pārstāvis Reinis Briģis.

Autortiesību bezgalības balvu ieguvis Marats Ogļezņevs par dziesmas "Dzīve izdodas" biežo izmantošanu pērnā gada laikā, Lauris Reiniks par dziesmu "Es skrienu", starp laureātiem ir arī "Prāta vētras" dziesma "Gara diena".

Par simfonisko miniatūru "Šahs" pie balvas tiks Kristaps Pētersons, bet Imants Mežaraups par darbu stīgu orķestrim "Musica Arcuata".

Balvu saņems Edgars Vinters par piecu gleznu reproducēšanu, Aija Zariņa un māksliniece Laima Eglīte.

Laureātu vidū ir arī Imants Ziedonis par grāmatas "Krāsainas pasakas" plašu un ilgstošu izmantojumu joprojām arī pērnā gada laikā, Inese Zandere par stāstu ciklu "Lupatiņi", Monika Zīle par lugas "Savedējs" izmantojumu un Harijs Gulbis par lugas "Cīrulīši" ilgstošu un plašu izmantojumu.

Balvas piešķiršanas ceremonija notiks 26.novembrī.

BNS