Autobusa, mikroautobusa un vieglās automašīnas sadursmē bojā gājuši divi cilvēki
Negadījumā gājis bojā mikroautobusa vadītājs un vieglās automašīnas vadītājs.
112
2012. gada 29. novembris, 13:17

Autobusa, mikroautobusa un vieglās automašīnas sadursmē bojā gājuši divi cilvēki

Jauns.lv

Šorīt uz autoceļa Rīgas HES-Jaunjelgava autobusa, mikroautobusa un vieglās automašīnas sadursmē bojā gājuši divi cilvēki, vēl divi cietušie nogādāti slimnīcā, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Šorīt Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka autoceļa Rīgas HES-Jaunjelgava 24.kilometrā sadūrās trīs transportlīdzekļi.

NMPD informē, ka negadījumā gājis bojā mikroautobusa vadītājs un vieglās automašīnas vadītājs. Ceļā uz slimnīcu no smagām politraumām miris 1945.gadā dzimis vieglās automašīnas vadītājs, bet aptuveni 30 gadus vecais mikroautobusa vadītājs miris notikuma vietā, ierodoties mediķiem.

Sadursmē iesaistītajā autobusā bijuši 20 cilvēki. Divi no pasažieriem guvuši galvas traumas un nogādāti slimnīcā - 58 gadus vecs vīrietis un 35 gadus vecs vīrietis. Pārējie nav cietuši.

Kā pastāstīja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, par negadījumu ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas - par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. Par minētā panta pārkāpumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Pēc sākotnējās informācijas ceļu satiksmes negadījumu izraisījis mikroautobusa vadītājs, kurš, veicot apdzīšanas manevru, šķērsojis autobusa ceļu, bet pēc tam aizķēries vieglo automašīnu.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA