Raidījums: Nacionālās apvienības deputātu šaubas varētu izgāzt Latvijas pievienošanos eiro
Imants Parādnieks ir, iespējams, vislabāk redzamais nacionālās apvienības pārstāvis, kurš varētu balsot pret eiro ieviešanu Latvijā.
Politika
2012. gada 2. decembris, 20:01

Raidījums: Nacionālās apvienības deputātu šaubas varētu izgāzt Latvijas pievienošanos eiro

Jauns.lv

Nacionālās apvienības piecu deputātu šaubas varētu izgāzt Latvijas plānoto pievienošanos eiro zonai 2014.gada 1.janvārī, svētdien ziņo TV3 raidījuma "Nekā personīga".

Pirms pāris nedēļām par valdības izstrādātā eiro ieviešanas likuma nodošanu komisijām Saeimā nobalsoja 51 deputāts. Taču likums vēl jāpieņem trijos lasījumos. "Nekā Personīga" ir noskaidrojis, ka tas varētu arī nenotikt, jo vismaz pieci Nacionālās apvienības deputāti vairs nav pārliecināti, ka jābalso par eiro.

Nacionālās apvienības deputāti nolēmuši Latvijas latu pasludināt par nacionālās neatkarības simbolu. Šāda notikumu virzība varētu veicināt to, ka eiro Latvijā netiek ieviests vismaz piecus gadus, vēsta raidījums.

Raidījums noskaidrojis, ka pret eiro varētu balsot Nacionālās apvienības deputāti Vineta Poriņa, Imants Parādnieks, Inese Laizāne, Kārlis Krēsliņš un Jānis Dombrava.

Nacionālās apvienības vadība ir nerunīga un frakcijas lēmumu eiro jautājumā sola pēc nedēļas.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis cer, ka deputāti pārdomās un izlems par labu eiro. "Protams, katrā partijā ir savas procedūras, kas ir jāiziet un es zinu, ka to tuvākās nedēļas laikā Nacionālajā apvienībā šīs procedūras tiks izietas un, kā jau es teicu, es, protams, ceru, ka tiks ņemts vērā gan ekonomiskie, gan ģeopolitiskie aspekti, kas runā par labu eiro ieviešanai,"  raidījumam atzina premjers.

Latvija plāno eiro ieviest no 2014.gada.

BNS, Foto: Edijs Pālens/LETA