112

Talsu novadā no ceļa noslīdējis un apgāzies satiksmes autobuss

Jauns.lv

Vakar Talsu novadā no ceļa noslīdējis un apgāzies satiksmes autobuss.

Talsu novadā no ceļa noslīdējis un apgāzies satiks...

Autoceļa Stende-Lauciene-Mērsrags 32.kilometrā satiksmes autobuss "Hool" ieslīdēja grāvī un apgāzās,  informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Negadījumā cieta divi autobusa pasažieri - 1966. un 1977.gadā dzimušas sievietes. Abām cietušajām mediķi konstatēja dažādas traumas.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes Talsu daļas komandieris Kaspars Vaivods, pasažieriem bijusi nepieciešama glābēju palīdzība, lai izkļūtu no autobusa. Ceļu satiksmes negadījums noticis, kad divi autobusi nav sadalījuši brauktuvi. Viens autobuss iebraucis grāvī un sagāzies 45 grādu leņķī uz durvju pusi, nosprostojot izeju.

Autobusā bijuši 15 pasažieri. Četriem no viņiem izdevies izkļūt laukā pa loga spraugu pašu spēkiem, bet 11 pasažieri atbrīvoti ar glābēju palīdzību. Negadījumā cietušas divas pasažieres - vienai sievietei konstatēta galvas trauma, bet otrai - muguras un pleca trauma.

Informāciju par negadījumu glābēji saņēmuši vakar plkst.13.52, bet plkst.14.20 viņi ieradušies notikuma vietā. Pasažieru atbrīvošanai bijušas nepieciešamas aptuveni 40 minūtes.

Pēc Vaivoda rīcībā esošās informācijas, autobuss vedis uz darbu Mērsraga zivju pārstrādes ceha darbinieces. Divām cietušajām sievietēm sniegta mediķu palīdzība, bet pārējās darbinieces pēc tam nogādātas darbā ar citu transportu.

LETA