Politika

Darbu "Delnā" pamet divas darbinieces - Stafecka un Grišāne

Jauns.lv

Darba attiecības ar sabiedrību par atklātību "Delna" pārtrauks divas darbinieces - politiskā analītiķe, portāla "Deputatiuzdelnas.lv" vadītāja Līga Stafecka un juridiskā analītiķe, Interešu aizstāvības un juridiskā atbalsta centra direktore Aiga Grišāne, aģentūrai LETA apstiprināja "Delnas" direktors Kristaps Petermanis.

Darbu "Delnā" pamet divas darbinieces - Stafecka u...

Viņš sacīja, ka Stafecka darba attiecības beidza ar 31.decembri, savukārt Grišāne beigs janvāra vidū. Līdz ar to "Delnā" paliks divi darbinieki, taču tikšot izsludināts konkurss divu jaunu darbinieku atlasei. Iecerēts, ka februāra sākumā "Delnā" būs četri darbinieki.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Grišāne, lēmums par aiziešanu pieņemts jau sen, taču viņa vēlējusies pabeigt iesāktos projektus. Patlaban Grišānei neesot konkrētas darba vietas, kur turpināt darba gaitas, tomēr esot vairākas idejas par tālāko darbību. Grišāne gan sacīja, ka, iespējams, sākumā atpūtīsies pirms citu darba gaitu sākšanas. "Delnā" viņa esot nostrādājusi astoņu gadus un tagad esot pienācis pēdējais laiks kaut ko mainīt, aiziešanas iemeslus skaidroja Grišāne.

Pēc Petermaņa teiktā, abas darbinieces "Delnā" nostrādājušas ļoti ilgu laiku - aptuveni astoņus gadus. Tas arī esot primārais iemesls, kādēļ viņas izlēmušas veikt pārmaiņas dzīvē.

Vienlaikus "Delnas" vadītājs apliecināja, ka otrs iemesls Stafeckas gadījumā esot saistīts ar finansējumu. "Ja organizācijai nav resursu vai kādu citu iemeslu dēļ organizācija nevēlas kaut kādā veidā nosegt pārrāvumu starp viena projekta beigām un otra projekta sākumu, tad ar darbiniekiem ir jāizbeidz darba attiecības, un šis arī ir viens no iemesliem, ņemot vērā to, ka projektus ilgu laiku finansēja Sorosa fonds, kam tagad ir iekšējas pārmaiņas," teica "Delnas" direktors.

Viņš norādīja, ka "Delna" diezgan aktīvi izmanto iespēju iepirkt ārpakalpojumus.

LETA