112
2013. gada 16. janvāris, 19:50

Ūdenslīdēji Pērnavas līcī atrod noslīkušu pazudušo zemledus makšķernieku no Latvijas

Jauns.lv

Ūdenslīdēji Pērnavas līcī trešdien ir atraduši noslīkušu zemledus makšķernieku no Latvijas, kurš bija pazudis kopš svētdienas.

Igaunijas policijas Rietumu prefektūras preses sekretārs informēja, ka ūdenslīdējs ar sonāru atradis cilvēka līķi jūras dibenā netālu no Liu ostas. Tas bijis pagājušajā nedēļā pazudušais 51 gadu vecais makšķernieks no Latvijas.

Jau ziņots, ka svētdien ap pulksten 19 Igaunijas policija no Latvijas zemledus makšķernieku grupas, kas bija devušies makšķerēt no Liu ostas Pērnavas apriņķī, saņēmusi informāciju, ka viens grupas loceklis nav atgriezies.

Makšķernieki no Latvijas Igaunijas policijai pastāstīja, ka pēdējo reizi savu 1961.gadā dzimušo biedru redzēja ap pulksten 16, makšķerējot apmēram 300 metru attālumā no pārējās grupas. Kad pēc tumsas iestāšanās vīrietis neatgriezās zemledus makšķernieku grupas apmešanās vietā, pārējie grupas biedri devās viņu meklēt, tomēr vietā, kur pazudušais vīrietis tika redzēts pēdējo reizi, neviena nebija.

Pazudušajam nebija līdzi mobilā tālruņa.

Pirms pulksten 21 svētdienas vakarā triju glābēju grupai no Pērnavas izdevās atrast ledū āliņģi apmēram pusotra kilometra attālumā no Liu ostas. Pie cauruma ledū beidzās cilvēka pēdas, kas pirms tam bija redzamas, un uz āliņģa malām redzamas pazīmes, kas liecināja, ka kāds varētu būt iekritis ūdenī.

Kopš pirmdienas pazudušā meklēšanu turpināja ūdenslīdēji.

BNS