Bez pārsteigumiem, elektrības gigants "Latvenergo" joprojām nozares galvgalī
AS "Latvenergo" pērn strādājis ar 521,14 miljonu eiro apgrozījumu.

Bez pārsteigumiem, elektrības gigants "Latvenergo" joprojām nozares galvgalī

Jauns.lv

Enerģētikas nozares līderis pērn, tāpat kā iepriekšējos gados, bija AS "Latvenergo" ar 521,14 miljonu eiro apgrozījumu, liecina SIA "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2016".

Bez pārsteigumiem, elektrības gigants "Latvenergo"...

Pēc apgrozījuma lielāko nozares kompāniju trijniekā vietas saglabājušas arī SIA "Orlen Latvija" ar 459,7 miljonu eiro apgrozījumu un AS "Latvijas Gāze" ar 444,68 miljonu eiro apgrozījumu.

Pērn pēc apgrozījuma ceturto vietu ieņem SIA "Neste Latvija", kas ar 407,31 miljonu eiro lielu apgrozījumu apsteigusi iepriekšējā gada ceturtās vietas ieguvēju SIA "Circle K Latvia" (iepriekš zināma kā SIA "Statoil Fuel&Retail Latvia"). "Circle K Latvia" šā gada enerģētikas nozares "Top 10" ar 358,17 miljonu eiro apgrozījumu ieņem piekto vietu.

Sestajā vietā ar 318,3 miljonu eiro lielu apgrozījumu ierindojusies SIA "TransBaltic Oil", kam seko AS "Sadales tīkls" ar 292,29 miljonu eiro apgrozījumu, SIA "AMIC Latvia" ar 235,99 miljonu eiro apgrozījumu, AS "Rīgas siltums" ar 173,48 miljonu eiro apgrozījumu un SIA "Akselss" ar 160,12 miljonu eiro apgrozījumu.

"Latvijas biznesa gada pārskats" ir apjomīgākais Latvijas tautsaimniecības apskats, kurā tiek izvērtēti uzņēmumu darbības rādītāji pēc gada pārskatu datiem, un tas aptver uzņēmumus, kas nodrošina 98% no kopējā neto apgrozījuma.

Pētījumā ir apskatīti topa uzņēmumi vairāk nekā 60 nozarēs un dažādos griezumos - pēc apgrozījuma, peļņas, darbinieku skaita, reģionu attīstības, piesaistītajām investīcijām u.c. rādītājiem. Tajā sniegti profesionālo asociāciju un nozares speciālistu viedokļi par aizvadītā gada rezultātiem un nākotnes prognozes.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA