Grandiozi atklāj starptautisko kinofestivālu "Riga IFF". FOTO
Starptautiskais kinofestivāls "Riga IFF" tika atklāts ar filmu "Radinieki" un saviesīgu patērzēšanu par kino.
Kultūra
2016. gada 15. oktobris, 12:41

Grandiozi atklāj starptautisko kinofestivālu "Riga IFF". FOTO

Jauns.lv

Kinoteātrī „Splendid Palace” ar saviesīgu pasākumu atklāts Rīgas Starptautiskais kinofestivāls "Riga IFF”. Uz atklāšanu ieradās daudz ar kino jomu saistītu ļaužu un kino mīļotāji.

Jau par tradīciju kļuvis, ka festivāls tiek atklāts ar nacionālu pirmizrādi. Šoreiz tā bija festivāla "Artdocfest" un Rīgas programmas kuratora Vitālija Manska otrās Latvijā producētās filmas "Radinieki" pirmizrāde Latvijā.

Producents no "Ego Media" Guntis Trekteris skaidroja, ka filma "Radinieki", iespējams, ir viena no personiskākajām un intīmākajām režisora Manska filmām. Filma ir personisks režisora stāsts par viņa radiniekiem Ukrainā, kas šajā valstī piedzīvotā konflikta laikā ir sašķēlusies.

Festivāla pirmā nedēļas nogale veltīta ģimenēm, piedāvājot filmas dažāda vecuma bērniem, kā arī notiek diskusija par kino kā mācību līdzekli. Pirmajā nedēļas nogalē tiks piedāvāta arī dokumentālo filmu programma "Artdocfest/Riga", kuras laikā pirmizrādi piedzīvos Latvijas, Ukrainas un Vācijas dokumentālā filma "Ukrainas šerifi", kuras režisors ir Romāns Bondarčuks. Programmā "Artdocfest/Riga" iekļautās filmas festivālā tiks demonstrētas tikai vienā seansā.

Festivāla pasākumi norisināsies kinoteātrī "Splendid Palace", "K.Suns" un "Kino bize". "Riga IFF" notiks 10 dienas – līdz 23.oktobrim. Festivālā piedāvās baudīt astoņas filmu programmas, pirmo reizi tiks būs industrijas programma kino nozares profesionāļiem, kā arī tiks rīkoti dažādi izglītojoši un saviesīgi pasākumi, zinātniskā konference, vietējo un ārzemju kino profesionāļu tikšanās un semināri.

 

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders