Kultūra
2013. gada 5. februāris, 10:01

Dailes teātrī šovakar pirmizrāde jaunā režisora Djakonova melnajai komēdijai "Vienrocis no Spokānas"

Jauns.lv

Šovakar plkst.19 Dailes teātra Kamerzālē notiks Mārtina Makdonas melnās komēdijas vienā daļā "Vienrocis no Spokānas" pirmizrāde, kuru skatītājiem piedāvās jaunais režisors Jurijs Djakonovs.

Īru rakstnieka Makdonas vārds ir kļuvis par dramaturģijas kvalitātes garantu. Dailes teātra skatītājiem viņa vārds saistās ar izrādēm "Spilvencilvēks" un "Līnenas skaistumkaraliene", aģentūru LETA informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

"Vienrocis no Spokānas" izspēlē rūgtu komiksu, bet lugas uzmācīgu ideju apsēstie tipi ir dabiski meļi, avantūristi, vientuļnieki un arī kas cits.

Pirms 27 gadiem "urlas" ir nogriezuši Kārmaiklam roku. Kopš tā brīža laiks ir apstājies, un visu turpmāko dzīvi viņš ir veltījis tam, lai dabūtu to atpakaļ. Viņš zina, ka roku vairs nepiešūs, ka, visticamāk, tās vairs sen nav, tomēr viņš apgalvo, ka tas nav trakums. Viņam ir mērķis. Viņš ierodas kādā nomaļā viesnīcā, kur beidzot varbūt viņa cerības piepildīsies. Bet ķildīgais pārītis, kuram ir pārdodama kāda roka, izrādās visai draņķīgi blefotāji. Trijotnei apmainoties ar savstarpējiem pārmetumiem un mētājoties ar rasistiskiem un seksuāliem epitetiem, šīs jautrās mežonības vidū ierodas viesnīcas kalpotājs, kurš acīmredzami cieš no nopietnas depresijas par to, ka dzīvē nekas nenotiek.

Režisors jaunajā iestudējumā galveno lomu uzticējis aktierim Ģirtam Ķesterim. Pārējās lomas atveidos Lauris Subatnieks, Gints Andžāns un Dārta Daneviča. Izrādes scenogrāfs ir Kristians Brekte, kostīmu konsultante - Ilze Vītoliņa, gaismu mākslinieks - Mārtiņš Kudiņš.


LETA