Sabiedrība
2013. gada 6. februāris, 06:59

Braukšana apgrūtināta gandrīz visā Latvijā

Jauns.lv

Visos Latvijas reģionos sniega un apledojuma dēļ ir apgrūtināta pārvietošanās pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" operatīvā informācija.

Stiprā sniegputenī dažviet Vidzemē reģistrēta redzamības pasliktināšanās līdz 500 metriem, stiprs sniegputenis ir arī daļā Kurzemes. Nokrišņi ir arī daudzviet Latgalē un Zemgalē.

Sešos rītā valsts austrumu daļā daudzviet vēl bija labi braukšanas apstākļi, patlaban tie pasliktinās. Apmierinoša braukšana ir pa šoseju Rīga - Bauska - Lietuvas robeža. Ceļi apledo, daudzviet tos pārklājis slapjš sniegs, ceļi tiek kaisīti un vietām arī tīrīti.

Braukšana pa vietējiem ceļiem ledus un sniega dēļ saglabājas apgrūtināta visā Latvijā. Uz lauku ceļiem notiek tikai bīstamo posmu - krustojumu, pagriezienu vai kāpumu - pretslīdes apstrāde, tādēļ, braucot pa tiem, jāievēro īpaša piesardzība.

Dienas laikā braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem ceļiem būtiski uzlabosies, bet vakarā autoceļi apledos. Naktī uz ceturtdienu valsts austrumu daļā snigs, prognozē sinoptiķi.

BNS