1dienas
19stundas
29minūtes
54sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Gaismas pils" arhitekts Gunārs Birkerts izvirzīts Amerikas Arhitektu institūta balvai
"Esmu pateicīgs par šo pagodinājumu," atzīst arhitekts Gunārs Birkerts.
Kultūra

"Gaismas pils" arhitekts Gunārs Birkerts izvirzīts Amerikas Arhitektu institūta balvai

Jauns.lv

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projektētājs arhitekts Gunārs Birkerts ticis nominēts Amerikas Arhitektu institūta "Zelta medaļai 2013" un iekļuvis šās balvas kandidātu finālā, pavēstīja LNB Atbalsta biedrības pārstāve Sanita Kitajeva.

"Gaismas pils" arhitekts Gunārs Birkerts izvirzīts...

Nominācija šai balvai ir prestiža starptautiska atzinība un augsts novērtējums Birkerta daudzu gadu radošam darbam, uzsvēra Kitajeva. Amerikas Arhitektu institūta Zelta medaļa un Prickera prēmija ir augstākie profesionālie novērtējumi arhitekta darbam.

"Jūtos pagodināts par nomināciju Amerikas Arhitektu institūta zelta medaļai. Tas ir augsta līmeņa arhitektūras profesionāļu un akadēmiķu vērtējums un lēmums. Ir atzīts mans devums modernas arhitektūras progresā un jauno arhitektu izglītošanā. Iekļūšana finālā apliecina mana snieguma nozīmīgumu. Esmu pateicīgs par šo pagodinājumu," norādījis Birkerts.

No trim finālistiem par uzvarētāju izraudzīts 1944.gadā dzimušais kompānijas "Morphosis" dibinātājs Toms Meins (Thom Mayne), kurš ir arī Prickera prēmijas laureāts. Meins ir Toronto un Sinsinati universitātes, Pomonas augstskolas, Sanfrancisko Federālās pārvaldes ēkas un "Giant Group Campus" Šanhajā arhitekts.

BNS/ Foto: Ieva Čīka/ LETA