Druviete: izglītība ir lauks, kur viens nav karotājs
Viedokļi
2013. gada 1. marts, 11:48

Druviete: izglītība ir lauks, kur viens nav karotājs

Jauns.lv

Izglītība ir lauks, kur viens nav karotājs, tāpēc, lai panāktu izmaiņas, jāstrādā kopīgiem spēkiem, piektdien diskusijā par augstākās izglītības nākotni sacīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete ("Vienotība").

"Izglītība ir lauks, kur viens nav karotājs. Tikai tad, ja liekam kopā pieredzi, diskutējam, iespējams nonākt pie rezultāta, kas vērsts uz pārmaiņām," klāstīja Druviete.

Viņa arī uzsvēra, ka, kopš Latvija atguva neatkarību, ainava augstākajā izglītībā ir nozīmīgi mainījusies – ir veikti dažādi grozījumi Augstskolu likumā, studiju programmu akreditācija tiks aizstāta ar studiju virzienu akreditāciju un paveikti citi būtiski darbi.

"Šis darbs bija iespējams tikai tāpēc, ka roku rokā strādāja Izglītības un zinātnes ministrija, deputāti, izglītības jomas profesionāļi," paskaidroja Druviete.

Vienlaikus gan komisijas priekšsēdētāja atzina, ka pašlaik sarunās par nepieciešamajām pārmaiņām nonākts krustcelēs, tāpēc jāsaprot virziens, kādā būtu jāstrādā, lai augstāko izglītību Latvijā padarītu konkurētspējīgāku un mūsdienīgāku.

Debašu pirmajā daļā paredzēta institūciju pārstāvju paneļdiskusija par pašreizējo situāciju augstākajā izglītībā. Diskusijā aicināti piedalīties izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra, Rektoru padomes priekšsēdētājs Arvīds Barševskis, Latvijas Universitāšu asociācijas priekšsēdētājs Leonīds Ribickis, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras viceprezidents Aigars Rostovskis, Latvijas Studentu apvienības prezidents Edvards Ratnieks un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāve Ilze Trapenciere.

Savukārt otrā publisko debašu daļa tiks veltīta tam, lai diskutētu par Latvijas ceļu uz intelekta ekonomiku. Šajā paneļdiskusijā aicināti piedalīties Saeimas frakciju pārstāvji un pie frakcijām nepiederošie deputāti.

BNS/ Foto: Evija Trifanova/ LETA