Lielbritānijā notiesātais latvietis ir Kuldīgas spēkavīrs Apškalns
Gērnsi salā četru gadu ilgs cietumsods piespriests spēkavīram no Kuldīgas – Mārtiņam Apškalnam.
112
2013. gada 7. marts, 06:21

Lielbritānijā notiesātais latvietis ir Kuldīgas spēkavīrs Apškalns

Jauns.lv

Eiropas sudraba medaļniekam spēkavīram Mārtiņam Apškalnam no Kuldīgas Gērnsi karaliskā tiesa Lielbritānijā piespriedusi četru gadu cietumsodu par naudas atmazgāšanu. Ar krāpšanu viņš nodarbojās laikā, kad plūca laurus arī sporta arēnās.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Lielbritānijā par naudas atmazgāšanu caur Gērnsi reģistrētiem bankas kontiem notiesāts 27 gadus vecais Mārtiņš Apškalns. Viņam piesprieda četru gadu cietumsodu par krāpšanos un naudas atmazgāšanu 210 460 sterliņu mārciņu (170 893 latu) apmērā.

Apškalns un vairāki viņa sabiedrotie no Latvijas naudu ieguvuši, izmantojot zagtus kredītkaršu datus, pēc tam līdzekļus ieskaitot Gērnsi banku kontos. Noziedzīgās aktivitātes ilgušas no 2010.gada novembra līdz 2012.gada februārim. Nopratināšanā Apškalns policistiem apgalvoja, ka 80% no iegūtās naudas viņš pārskaitījis kādam sabiedrotajam no Latvijas, bet 20% paturējis sev.

Jāteic, ka Apškalns naudu izkrāpa laikā, kad plūca laurus gan Latvijas, gan Eiropas sporta arēnās. Piemēram, 2011. gadā Eiropas pauerliftinga čempionātā, uzspiežot 235 kilogramus, Apškalns ieguva sudraba medaļu otrā vieta vecuma grupā „Open” svara kategorijā 110 kg. Vienlaikus Apškalns uz goda pjedestāliem kāpa arī vairākos vietējas nozīmes Latvijas čempionātos – Aizputē, Priekulē, Ventspilī un citur. Apškalns pirmos sportiskos sasniegumus jau sasniedza šī gadsimta sākumā. Apmēram desmit gadus viņš veidoja veiksmīgu sportistu karjeru, kura nu ir beigusies ar došanos cietumā.

Pēdējā laikā gan viņš aktīvās sportista gaitas gan bija pārtraucis. Latvijas Pauerliftinga Federācija ģenerālsekretārs Rinalds Dimiņš Kasjauns.lv pastāstīja, ka jau kādu gadu Apškalns nav redzēts sacensībās. Savukārt vairāki kuldīdznieki Kasjauns.lv apstiprināja, ka Gērnsi salā tik tiešām notiesāts Apškalns – vietējie sportistu atpazinuši pēc BBC mājaslapā publicētās fotogrāfijas pie ziņas par Apškalna tiesas prāvu.

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmumi no bbc.co.uk un draugiem.lv