No Rīgas brīvostas Mangaļsalai uzpūš mēslu kārtu. VIDEO
Managaļsalas iedzīvotāji skaistā ziemas rītā atklāja, ka viņu sētas un dārzi ir apklāti ar pelēku putekļu kārtu, visticamāk – minerālmēsliem, kurus līdz viņiem atpūta no brīvostas pārkraušanas termināļiem.
Sabiedrība
2013. gada 12. marts, 17:04

No Rīgas brīvostas Mangaļsalai uzpūš mēslu kārtu. VIDEO

Jauns.lv

Nesen Mangaļsalas iedzīvotāji no rīta, paveroties pa logu, nopriecājās par skaisto skatu – sarma bija noklājusi apkārtnes koku vainagus un pagalmus. Tomēr tas nebija dabas dāvāts skaists ziemas rīts, bet gan pelēku putekļu kārta, visticamāk, minerālmēsli.

Mangaļsalas iedzīvotājiem periodiski nākas sadzīvot ar sauso kravu putekļiem, ko vējš atpūš no Rīgas Brīvostas teritorijas. Tomēr pirms vairākām dienām notikušais pārsteidza kā nekad, vēsta TV3 raidījums „Bez Tabu”.

No rīta, izejot ārā, mangaļsalieši bija pārliecināti, ka pa nakti daba apkārtni bija aplaimojusi ar skaistu sarmu. Tomēr, kad iedomātā sarma nepazuda arī saulē un plus grādos, vietējie cilvēki saprata, ka tas ir ostas nedarbs. No netālā beramkravu pārkraušanas termināļa bija atpūsta pamatīga pelēku putekļu kārta, kas visdrīzāk bija minerālmēsli. Sīkāk pār šo gadījumu skatieties „Bez Tabu videosižetā.

Rīgas brīvostas pārstāve Anita Leiškalne atzīst, ka pārkraušanas terminālī bija noticis „negadījums”, bet nu jau tehnoloģiskās nepilnības ir novērstas un viss esot kārtībā. Vietējie Mangaļsalas iedzīvotāji gan nemitīgi sūdzas gan par putekļiem, gan neciešamajām smakām ko gadu gadiem līdz viņu sētām atpūš no Rīgas brīvostas pārkraušanas termināļiem.

(TV3 „Bez Tabu”)

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video