"Pēc izglītības esmu skolotājs!" Skandalozais Mamikins pēc darba zaudēšanas apsver aroda maiņu
Andrejs Mamikins vadīja "Bez cenzūras" - vienu no retajiem raidījumiem krievu valodā par sabiedriski politiskām norisēm.
Sabiedrība
2013. gada 14. marts, 20:02

"Pēc izglītības esmu skolotājs!" Skandalozais Mamikins pēc darba zaudēšanas apsver aroda maiņu

Jauns.lv

Pēc darba uzteikuma TV5 Andrejs Mamikins pieļauj iespēju mainīt darbības jomu, apliecināja žurnālists.

Mamikins ir raidījuma "Bez cenzūras" vadītājs, kas skatāms MTG kanālā TV5. Tiešraidē viņš intervē politiķus, sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, raidījumā iesaistot arī skatītājus ar aptaujām un telefona zvaniem. Tas ir viens no retiem raidījumiem krievu valodā par sabiedriski politiskām norisēm.

MTG kanālu direktore Baiba Zūzena aģentūrai BNS pavēstīja, ka sadarbība ar žurnālistu vairs nenotiks, jo no viņa nav sagaidītas idejas, kas ļautu palielināt raidījuma skatītāju skaitu, jo pašlaik reitingi esot ļoti zemi.

"Raidījumam "Bez cenzūras" ir ļoti zemi reitingi, un no raidījuma autora neesam sagaidījuši jaunas un radošas idejas, kā uzlabot raidījuma saturu un reitingus. Pašlaik mums ar autoru neveidojas konstruktīvs dialogs, bet neesam zaudējuši cerību atgriezties pie sarunām. Nevaram izslēgt iespēju, ka raidījuma autors var atgriezties TV5," teica Zūzena.

Mamikins aģentūrai BNS apstiprināja, ka viņam nosūtīta ierakstīta vēstule par darba attiecību pārtraukšanu no 1.aprīļa. Vēstule bijusi astoņām lappuses gara. Tajā tostarp žurnālistam esot norādīts, ka raidījumi esot jānodod divas dienas pirms ētera. "Kā to fiziski īstenot, kā tiešraides diskusijas var ierakstīt divas dienas pirms un pēc tam nodod akciju sabiedrībai LNT, kurai pieder TV5, nezinu, kā to izdarīt," sacīja žurnālists.

Pagaidām žurnālists nav saņēmis citus darba piedāvājumus.

"Ja nebūšu pieprasīts savā profesijā, es vēl kaut ko māku, piemēram, pēc izglītības esmu skolotājs, varbūt iešu bērniem mācīt krievu valodu. Varbūt man būs teorētiska iespēja pasniegt kādu kursu manā dzimtajā augstskolā – Latvijas Universitātē," minēja Mamikins.

BNS/ Foto: Ieva Čīka/ LETA